yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
БЕЗ АРГУМЕНТИ СРЕЩУ БАЛКАН
10 април 2019

 
СРЯДА, 10 АПРИЛ 2019
19:00 ЧАСА, АРЕНА БОТЕВГРАД
94-70
БАЛКАН
 
1
2
3
4
22-16
32-18
16-17
24-19
ЯМБОЛ

Балкан з авърши редовния сезон у дома с убедителна победа. В двубой от 24 кръг на НБЛ тимът на Небойша Видич надигра Ямбол с 94:70 след като водеше без проблем през целия мач. Това бе общо 15-та победа за ботевградчани, които имат и седем загуби. Ямболии са с актив 8-13. В следващия кръг на 14 април (неделя) тимът на Иван Чолаков гостува на Берое, а Балкан на Черно море Тича.

Балкан започна силно мача и още в началото поведе с 20:8 с доста бързи атаки и агресивна игра в защита. Ямбол допусна редица грешки и след като инкасира 32 точки от съперника във втория период на почивката изоставаше вече с 20 при 54:34.. Още в началото на срещата се контузи гардът на гостите Дарин Иванов и не успя да продължи срещата. Капитанът на Ямбол също не взе участие в мача. За кратко в края на третия период Ямбол свали на 13 точки като успя да спечели единствено третия период, но Балкан взе бързо нещата в свои ръце и завърши убедително срещата като зарадва зрителите с доста атрактивни забивки в последната част.

Най-резултатен за успеха на Балкан с 16 точки бе капитанът Венцислав Петков . По 12 отбелязаха ЛаМаркъс Рийд , Микейл Хопкинс (+9 борби) и Александър Гаврилович (+7 борби), а 10 точки имаше Димитър Димитров.

За Ямбол над всички с 15 точки бе гардът Айзея Уилямс, а дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби имаше центърът ЛаРон Смит . Евгени Иванов завърши с 12 точки.

 
КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Небойша Видич, старши-треньор Балкан: "Исках ние да бъдем агресивни и да ускорим играта, не мога да кажа за тях. Не се радвам, че са дошли без Говедаров, а и още в началото се контузи техен играч. Това не са хубави неща и не ми харесва, че стана така. Победата беше лесна за нас. Мога да кажа,че съм доволен. Имаме 32 точки от бърза атака, срещу Спартак Плевен също имахме 31. Работим върху това, както и върху някои други детайли. Като цяло мога да кажа,че съм доволен. Честно казано вече започнахме подготовка за плейофите. Правим някои корекции и тактически елементи. В неделя играем срещу Черно море Тича, но не можем да подцениш никой на терена. След това играем срещу Берое, а да играем срещу втория отбор в първенството ще бъде истински тест за нас в този момент."

Димитър Димитров, играч на Балкан: "Играхме добре. Получи се лек мач. Отборът на Ямбол не ни даде такава съпротива, каквато може би очаквахме. Мисля, че направихме каквото трябва, за да спечелим мача без напрежение и да запазим сили за плейофите. Не знам дали нашата защита беше добра или нападението на Ямбол бе по-слабо, но мисля, че си свършихме работата, както трябва и това даде резултат. Целта във всеки мач е победа"

Евгени Иванов, играч на Ямбол: „Не можахме да отговорим на тяхната бърза атака. Високите им играчи много бързо правеха прехода от защита в нападение. Гардовата двойка – Дарин Иванов и Станислав Говедаров, ни липсва. Това е една от основните причини. Трябва да тренираме здраво и да даваме всичко от себе си. Отбор с бюджет като нашия трябва да се раздава максимално. Другите отбори ни превъзхождат тотално със селекция, а ние се опитваме да вложим сърце в играта. Дай, Боже, да стигнем колко се може по-напред в плейофите."


Иван Чолаков, старши-треньор Ямбол: „По-квалитетният отбор победи, колкото и да вадехме зъби. Беше ни предложена една изключително агресивна защита, с която моят ограничен състав трудно се справяше. Отделно ни превъзхождаха в прехода от защита в нападение и обратното. Надиграха ни класически. Имаме какво още да работим, затова дадох шанс на младите играчи. Мисля, че това беше единствено полезно на нашия отбор в този мач. С такава агресивна защита трябват по-опитни плеймекъри. Уилямс също се измори, а нямам и на него заместник. Беше ми трудно без Дарин, но това е положението. На война труповете ги заравят, а войната продължава. Чака ни тежък мач с Берое. Като Балкан и те са претенденти за шампионската титла в българското първенство. Няма да ни е лесно, независимо че сме домакини. Надявам се да играем добър баскетбол, с който да радваме хората."

 

 

 

Untitled Document