yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ НЕ ПОКАЗА ИГРАТА СИ. ЗАГУБИ ОТ ПРЕОДОЛИМ ОТБОР.СЪБОТА, 16 ДЕКЕМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

70-78
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
14-25
18-24
19-10
19-19
БУЛТЕКС 99


Ямбол загуби от гостуващият Академик Бултекс 99 с 70-78. Във вторият си пореден домакински мач ямболските баскетболисти не успяха да се справят с по-класния опонент и с това отново да зарадват верните си привърженици.
Мачът започна по най-добрия начин за пловдивчани. Те си осигуриха комфортна преднина от 13 точки (21-8) още в осмата минута, а първата част завърши в тяхна полза 25-14. Нищо в положителен насока за Ямбол не се промени и през втората четвърт. Преднината на Академик Бултекс 99 нарасна до внушителните 17 точки (35-18). Такава се запази и на полувремето, което дойде при резултат 32-49.
Второто полувреме започна с видимо желание на домакините да променят развоя на мача. По-агресивната им защита затрудни гостите и преднината им започна да се топи. Тя бе сведена до 7 точки (47-54), но след „тройка“ на Мартин Дурчев и кош на оставения непокрит Шакир Смит пловдивчани си върнаха самочувствието. Ямбол продължи да играе агресивно в защита и вдъхна увереност у привържениците си, че отново могат да заличат голям пасив. Последните десет минути от мача започнаха при резултат 51-59 за Академик Бултекс 99 и много надежди за домакините. За тяхно съжаление обаче, те останаха напразни. Воденият от Асен Николов отбор изигра разумно тази част от мача, в която можеше да се случи обрат и отново поведоха с комфортна преднина, което се движеше в границите на 10-14 точки. Реализираните три наказателни удара от Брайкус Перин в последната атака в мача само свали разликата под десет точки за крайният резултат 70-78.

Най-резултатен в мача стана гарда на Ямбол Алън Арнет с 20 точки, който добави към тях и 9 борби за ефективност от +22 – най-високата от всички в мача. Станислав Говедаров бе непримирим със своите 15 точки.
За победителите Мартин Дурчев реализира 18 точки. Васил Бачев с 13 точки.

Основната причина за загубата на Ямбол може да се търси в изключително ниския процент стрелба от игра от 38.7 % (24-62). Това е най-ниската успеваемост от всичките девет изиграни до сега мач във Виваком НБЛ. За три точки успеваемостта им е едва 8.3 % , като вкараха само един от 12-те си опита.


КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков: Надиграха ни. Нищо от това което искам и което е моята философия за играта не се получи в този мача. Сигурно вината е в мен, щом не мога да накарам отбора да играе така както искам. Все пак успяхме да намалим разликата в началото на третата част, което даде необходимия емоционален заряд на играчите ни. За съжаление направихме пропуски в стрелбата и грешни отигравания в момент, в който можеше да се промени нещо в мача. Академик Бултекс 99 не са случаен отбор. За да ги победиш трябва да направиш много повече от това, което ние предложихме в този мач. Какви бяха основните ни грешки и слабости? През първото полувреме всичко. През второто имаше голямо желание и емоция за защита, но в нападение много лоша стрелба и грешни отигравания, от където дойде и загубата.

Асен Николов: Искам да поздравя отбора на Ямбол за това, че играха до край и не се отказаха да търсят победата. Ние успяхме да вземем голяма преднина още на полувремето и с изключение на няколко минути в третата част, когато разликата падна до 7 точки и имаше една мини криза при нас успявахме да контролираме мача и да се справим в традиционно тежкото гостуване в Ямбол.

 

Андрей Иванов: Не влязохме в мача така като трябваше и ни се искаше. Чак в третата част заиграхме една по-агресивна защита, но разликата в резултата беше много голяма и срещу добрия отбор от Пловдив тя трудно можеше да се смъкне. Трябва да си вземем поуки от този мача и в следващият да играем по-агресивно и това, което желае треньора от нас да го изпълняваме, а то е да движим повече топката и да играем отборен баскетбол.

Мартин Дурчев: Благодаря за топлото посрещане от феновете на Ямбол. Поздравявам и играчите на Ямбол, с някои от тях сме били и съотборници за това, че отново доказаха, че в тази зала те не се предават. За пореден път ние проявихме нашия синдром от голяма разлика в резултата за нас да се налага да треперим до края. Ние трябва да погледнем в нас и да си решаваме проблема, защото при по-класен опонент щяхме да загубим този мача и то с разлика.

 

 

Untitled Document