yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПОБЕДА ЗА ПРЕСТИЖ СРЕЩУ ЦСКА
19 април 2023

СРЯДА, 19 АПРИЛ 2023
19:00 ЧАСА; з. ЦСКА, СОФИЯ

71-75
ЦСКА
 
1
2
3
4
23-12
19-21
15-19
23-21
ЯМБОЛ

Ямбол изненада ЦСКА насред София и сложи въпросителна пред мечтата на „червените“ за второто място във временното класиране. Ямболци победиха съперника си със 75:71 след обрат през второто полувреме. Така серията на ЦСКА от поредни победи завърши до 10.

По-рано през сезона ямболии спряха поредицата и на Рилски спортист - лидера в НБЛ, а сега победиха и третия в подреждането. Това е втори успех за Павел Маринов, Иван Лилов и компания над този съперник през сезона.

ЦСКА все още има шансове за втората позиция в редовния сезон, въпреки поражението, ако спечели последните си два мача, а Балкан загуби своите.

Ямбол бе с група от девет играчи, заради отсъствието на Александър Матушев и в пореден мач на Доминик Кристиано. Въпреки това спечели борбата и вкара една тройка повече от домакините. Трей Сампсън завърши с 24 точки и 8 борби, Иван Лилов - с 18, 9 борби и 8 асистенции, а Павел Маринов отбеляза 17 и 7 борби.

ЦСКА даде почивка на звездата си Брендън Йънг заради лек здравословен проблем на гарда. 15 за ЦСКА вкара Ноулс, 11 - всичките през първата четвърт - Минков, и 10 - Мартин Сотиров.

 

Трей Сампсън, Ямбол:

„Страхотна победа. Луд мач. В предните два мача бяхме близо, особено срещу Балкан. Всеки мач ставахме все по-добри, за да стигнем до тази вечер. Играхме много добре. Отборно. Четирима играчи са с двуцифрен точков актив. Това е страхотно. Страхотен прогрес. Жалко, че е в края на сезона. Но ще направим всичко възможно да станем по-добри.“

Александър Алексиев, треньор на Ямбол:

„ Мотивирахме момчетата. Искахме да играят добре, за да се отсрамим за това, което направихме през сезона. Д ефакто можехме да сме в осмицата, но много фактори повлияха и затова исках всеки мач да играем добре. В първата и втората част ни взимат борбата, имат повече нападения от нас, по-свежи бяха, но после компенсирахме с други неща.“

Таменанг Чо, ЦСКА:

„Не играхме никак добре. Не играхме достатъчно бързо. Това е причината за загубата. Не мога да коментирам дали сме изгубили шанс за второто място. Просто играхме зле. Брендън липсваше много със сигурност. Той е много важна част от отбора ни. Трудно се говори след мач като този, нямам настроение особено.“

Росен Барчовски, старши-треньор на ЦСКА:

„ Обърка се отношението към мача. Това е нещо, което виждах няколко дни. Реших, че трябва да им дам почивка около Великденските празници - три дни, тъй като след това започва много натоварена програма - през три дни мач - плейофи. Беше единственият период, в който можехме малко да освежим състава, но не се получи освежаване, а се получи жестоко отпускане. Заслужено Ямбол ни победи. По време на мача много трудно се оправя такова нещо. Липсва ни основният град, днес особено ни липсваше. Не, че защитата ни беше много добра, но нападението ни беше трагично. Никой не може да създаде нищо, няма бърза атака. Отворени шутове на добри стрелци. Има такива мачове. Единственото полезно е, че навреме дойд е този шамар. Класиране на второ място знам, че много трудно може да стане. Ще взема изключителни мерки, защото ние се помислихме за много голям отбор. Н ищо не сме направили. От тази загуба, единственото полезно е, че дойде навреме. Йънг има болка в ахилеса. Не е нещо сериозно, просто му трябва малко време. Трябва да си оправим тотално играта в тия два мача. Да не е това, което беше днес. "


Untitled Document