yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
СЛАБО, МНОГО СЛАБО
1 април 2023

СЪБОТА, 1 АПРИЛ 2023
18:00 ЧАСА; ПЛЕВЕН, БАЛКАНСТРОЙ

108-77
СПАРТАК
 
1
2
3
4
27-20
27-18
33-14
21-25
ЯМБОЛ

Спартак спечели за 13-ти път в НБЛ през 2022/2023. На свой терен плевенчани биха Ямбол със 108:77 в мач от 27 кръг в родния елит. Отборът от Града под Панорамата има в актива си и 12 успеха, което го поставя на пета позиция, докато селекцията на Александър Алексиев е с баланс от 7-17 на деветото място.


Плевенчани започнаха по-съсредоточено и дръпнаха със 17:6, водени от Семаджи Хейнс-Джоунс, Седариан Рейнс и Николай Стоянов. Ямболии отвърнаха чрез Камерън Бърханън и Георги Герганов за 20:23, но домакините не се огънаха и чрез Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов приключиха първата четвърт при 27:20 в своя полза. През втория период Спартак не спря дотук и увеличи аванса си до 24 точки с помощта на Божидар Аврамов, Седариан Рейнс и Семаджи Хейнс-Джоунс. Гостите все пак сведоха пасива си до 14 точки след успешни акции на Декуан Морис, Александър Матушев и Йоан Христов. Цветомир Чернокожев отново намери път към коша и бе точен за 54:38 на голямата почивка.


След паузата отборът на Любо Минчев направи серия от 19-6, дело на Цветомир Чернокожев, Семаджи Хейнс-Джоунс, Николай Стоянов и Ивко Ивков за 73:44 в своя полза. До финалната сирена Спартак не изпусна лидерството и стигна до победата.


На 5 април Спартак ще приеме Черно море Тича, докато Ямбол ще бъде домакин на Шумен.

Цветомир Чернокожев поведе колоната на реализаторите за Спартак с 26 точки и 6 борби. Семаджи Хейнс-Джоунс добави 20. Мартин Маринов се включи от пейката с 13 точки и 6 асистенции. С по 12 се отчетоха Николай Стоянов и Седариан Рейнс, като вторият овладя и 6 борби. Ивко Ивков приключи с 10 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Декуан Морис бе най-резултатен за Ямбол с 20 точки и 6 борби. Трей Сампсън вкара 15 плюс 9 борби. Георги Герганов остана с 13 точки и 5 борби.

Александър Алексиев , треньор на Ямбол:

"108 точки са много, да, но отборът на Спартак играе по-добре отпреди. Другото, което искам, е да погледнете ние в момента в какво състояние сме. Без Иван Лилов и Доминик Кристиано сме. Да не забравяме и това, че Таварес игра доста силно преди да замине. Оказва се, че тези хора в момента няма как да помогнат и не е същият отбор отпреди месец дори. Вижда се спада, нормално е. Не искам да си търся оправдания, но е логично и е закономерно. Който разбира от баскетбол, може да го види. Доминик Кристиано е с контузия в коляното, а настинка има Иван Лилов. Предполагам, че ще бъдат готови за следващия мач."

Георги Герганов , Ямбол:

"Много са 108 точки, дори като гост. Имахме други планове, както видяхте, дублирахме ниския пост, но изобщо не се справихме добре там. Опитвахме се, но проблемите не спират. Иван Лилов днес е аут от ротация та, като в последния момент научихме това. За жалост това е резултатът, но гледаме напред и се готвим за мача в сряда с Шумен. Очаквам зала "Диана" да е пълна и да направим един баскетболен празник."

Любо мир Минчев , старши-треньор на Спартак Плевен:

"И двата отбора имахме здравословни проблеми. Аз съм доволен от начина, по който играхме. Още първото полувреме направихме разлика и най-важното е, че третата я увеличихме, а не позволихме на противника да се върне в мача. Доволен съм от победата. Станимир Маринов все още не е възстановен напълно от контузията от националния отбор. Имаше проблеми още по време на мача в Бургас, Николай Маринов е болен. Седариан също не се чувстваше добре, но игра. Накрая малко или много ги спестих. Семаджи имаше някакви леки болки в коляното, но те не бяха сериозни. Най-вече проблемите със Станимир, Николай Маринов и Седариан бяха проблем за нас, както за мача, така и за тренировките."

Божидар Аврамов , Спартак Плевен:

"Мисля, че победата се дължеше на това, че започнахме още от самото начало много сериозно и вече последната част мачът се доиграваше. Нормално е след Купата и мача в Бургас малко настроението да е по-надолу, но важното е, че победихме и то с една такава разлика да може малко сега да се подготвим за следващите мачове. Надявам се момчетата, които са болни и контузени, да се върнат по-скоро и да си върнем тази увереност в следващите срещи. Цял сезон все някакви контузии и болести ни изкарват извън строя. Пред наша публика играем по съвсем различен начин. Много се радвам, че хората още идват в залата и вярват в нас."

 

 


Untitled Document