yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СЕ ПРЕДАДЕ В САМОКОВ
14 декември 2022

СРЯДА, 14 ДЕКЕМВРИ 2022
19:00 ЧАСА; АРЕНА САМОКОВ

104-67
РИЛСКИ
 
1
2
3
4
26-18
21-17
29-17
15-28
ЯМБОЛ

Националът Йордан Минчев се завърна в игра. Крилото, което подсили Рилски спортист, се върна на терена след месеци лекуване на контузия, заради която пропусна и ЕвроБаскет 2022.

С него Рилски записа десета победа и остава непобеден като надви категорично Ямбол в отложен мач от 8 кръг на НБЛ. Самоковци спечелиха у дома със 104:67.

Домакините наложиха волята си още в началните минути, като до почивката вече имаха двуцифрен аванс. Доминацията им бе осезаема и в третата четвърт, спечелена с 29:13.

Людмил Хаджисотиров разпредели игровото време на своите играчи, като всички в групата се разписаха. Много силен мач изигра друг национал – Васил Попов. 20-годишният гард записа личен рекорд в лигата с 20 точки в мача. 16 вкара капитанът Чавдар Костов, Брандън Рандолф се включи с 14, а Димаджо Уигинс – с 10. Йордан Минчев записа 6 точки, 6 борби и 4 асистенции.

За Ямбол Доминик Кристиано записа 14 точки и 8 борби. Трей Симпсън добави 10 точки.

Поражението е шесто за Ямбол, който има и три успеха до момента.

На 17 декември Ямбол ще излезе като гост на Черноморец, а Рилски спортист почива в този 11 кръг. Следващият мач на самоковци е домакинство на Левски на 22 декември.

 

Иван Лилов, Ямбол:

„Идеята за целия мач беше да играем на макс през първото полувреме. Да използваме нови неща, които станаха доста добре, като треньорът имаше идеи, които смятам, че изпълнихме, но просто преценихме, че ще бъде по-добре през второто полувреме да дадем шанс на малките, защото още в събота ни предстои много важен мач срещу пряк конкурент – Бургас, и трябваше да се запазим по- свежи. Отделно ни се насъбраха много мачове и то все тежки - Левски, ЦСКА, сега идва Бургас, а после и Варна, а това са мачове, в които трябва да победим“.

Александър Алексиев, старши-треньор на Ямбол:

„Първо искам да честитя на отбора на Рилски. Това в момента за мен е най-добрият отбор и им пожелавам успех в следващите двубои. Като цяло в днешния мач смятам, че голяма роля изигра това, че за 9 дни сме изиграли 3 мача. Натрупа се умора и спестих някои от играчите - видяхте кои, но предпочетох младите да играят. Опитахме съвсем нови нападения, като на тайм-аута рисувах чисто нови неща, за да видя как ще реагират играчите на това. Всичко това бе с цел да се подготвим по- добре за следващите мачове, защото не ни очаква само Черноморец, а и други тежки мачове занапред, които ще се опитаме да вземем.“

Васил Попов, Рилски спортист:

„За разлика от мача със Шумен смятам, че днес започнахме по- добре. Играхме здраво, както се искаше от нас, и изпълнихме гейм плана за мача. Именно това позволи да отворим разлика във втората половина от мача и заслужено победихме. За първи път вкарвам толкова точки при мъжете и съм много щастлив, но повече се радвам, че стана хубав мач и взехме победата“.

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист:

„Доволен съм от днешната победа и от подхода към мача. Подходихме сериозно от самото начало и реално контролирахме целия двубой. Играхме и агресивно, и умно. Когато имаме 36 асистенции означава, че сме движили добре топката, всеки е допринесъл и е била отборна играта. Когато двата ни гарда имат 20 асистенции с 0 грешки също казва много. Това е конкретно за нападението. В защита също имахме задачи, които се радвам, че също изпълнихме. Искам да поздравя и отборът на Ямбол, който прави добър сезон до момента. Имат добри състезатели, така че беше нужно да имаме сериозен подход и в крайна сметка, според мен, се получи приятен мач за гледане. Радвам се, че своя дебют направи и Данчо Минчев. Той е много сериозно и мотивирано момче. Заслужаваше влизането си в игра. На него му се искаше, а и на мен, това да се случи по-рано, но се радвам, че проявихме разум и търпение. Той тепърва има още да влиза в игрови ритъм и форма, но беше хубаво, че днес имаше възможност да дебютира и вярвам, че ще помогне доста на отбора, а и ние на него. Отделно той също има нужда да е здрав и да направи един солиден сезон в нашия отбор. Другите също го приемат добре и има хубава атмосфера в отбора, така че тепърва ще ни помага. Сега чакаме всичко да е наред и с Миро Васов, за да може и той да се включи. Днес не беше изненада и представянето на Васко Попов. Не случайно той получава шанс. Той си го е извоювал, не му е даден наготово. От много години говоря, че младите играчи трябва да си взимат възможностите и да си извоюват шансовете. Абсолютно всяко нещо Васко си го е изработил. Със старанието си в защита, с много работа. Той има характер, твърд е, има ръка, която и му е дадена, и много тренира обаче, много работи. Това нещо се изплаща. Ние имаме доста играчи на тези позиции, но се радвам, че втори самоковец се налага в един от водещите отбори в България през последните години. Видяхте днес и Георги Адирков се включи добре в мача и се радвам, че имат шанс и развитие момчетата, защото пак казвам, че който работи и полага усилия, в дългосрочен план това нещо му се отплаща“.


Untitled Document