yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ЗАГУБИ ОТ ЛЕВСКИ В СОФИЯ
11 декември 2022

НЕДЕЛЯ, 12 ДЕКЕМВРИ 2022
18:00 ЧАСА; ТРИАДИЦА, СОФИЯ

89-67
ЛЕВСКИ 2014
 
1
2
3
4
27-19
21-20
15-11
26-17
ЯМБОЛ

Ямбол стана шестата поредна жертва на възхода на Левски в НБЛ. В зала „Триадица“ „сините“ победиха своя съперник с 89:67.

Още от първите минути на мача тимът, воден от Димитър Ангелов, започна бавно и методично да трупа разлика, за да стигне до шестия си пореден успех. Отборът има и три загуби.

За Ямбол поражението е пето при три победи.

Алън Арнет и Джон Флорвиъс отново бяха основната причина за подема на Левски. Гардът наниза 24 точки, а Флорвиъс отново стана Играч на мача с Gastronom.bg след 24 точки и 11 борби. Николай Михайлов наниза на клуба, от който произлиза 16 точки.

За Ямбол Павел Маринов вкара 16 точки, Уилямс Таварез добави 14, а 11 – Иван Лилов.

В следващия кръг, утре, Левски приема Шумен. Ямбол пък е гост на Черноморец.

Александър Алексиев, старши-треньор на Ямбол:

“Това е стилът, който искаме да налагаме, но искаме още по-здраво да играем. И да играем по-правилно в нападение. Днес оттам дойде проблемът, във важни моменти правим грешки и взимаме лоши решения. Трябва явно повече време на чужденците. Искаме да се движи топката и да играем отборен баскетбол.“

Димитър Ангелов, старши-треньор на Левски:

„Не сме очаквали лесен мач. Ямбол има качествени играчи и играе добре. Освен победата над ЦСКА и предните мачове играха добре. Имат добри, опитни играчи, Павел Маринов, Иван Лилов, добри и атлетични чужденци. Не са за подценяване и бях сигурен, че ще е труден мач.“


Untitled Document