yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ДОПУСКАМЕ ВТОРА ЗАГУБА ЗА СЕЗОНА
15 октомври 2022

СЪБОТА, 15 ОКТОМВРИ 2022
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
80-94
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
16-24
17-20
24-27
23-23
БЕРОЕ

Ямбол остана без победа в НБЛ след два кръга от Редовния сезон. „Непреклонните“ отстъпиха в първото си домакинство на Берое с 80:94, след като загубиха първите три четвъртини от мача, а финалният им натиск се оказа недостатъчен за обрат.

Домакините направиха 25 грешки, което бе в основата на неуспеха им в зала „Диана“.

По 15 точки за домакините вкараха Уилям Таварез и Трей Симпсън. С 13 точки се отличи Стилян Иванов, 12 наниза Георги Герганов. 11 вкара капитанът Павел Маринов, а мача пропусна Иван Лилов. Само Маринов и Германов се комбинираха за общо 18 грешки в мача.

Дариус Хол бе най-резултатен за гостите с 21 точки. 16 наниза Терекейи Едоги, 14 добави Корнелиус Хъдзън, а с 12 се включи Александър Тодорович. С 10 точки се включи Ерик Димитров.

В следващия кръг Ямбол приема Академик Пловдив, а в Стара Загора ще гостува Спартак Плевен.

 

Бойко Миленков, старши-треньор на Берое:

„Откъм резултат съм доволен, откъм игра, като треньор, естествено трябва да съм критичен. Пореден мач, в който губим в борбата. И днес загубихме борби - в защита и в нападение срещу отбора на Ямбол, който не ни превъзхождаше ръстово. Не мисля, че стояхме добре. Цяла седмица си говорим, че ни очаква труден мач, защото тук се играе трудно. Ако Ямбол бяха в пълен състав, според мен със сигурност резултатът щеше да е различен. Не подценявам труда, който хвърлихме, но щеше да ни е много по-трудно, ако те разчитаха на всички свои състезатели. С играта, която показахме, можеше дори и да загубим. ”

Мартин Стефанов, Берое:

„Дойдохме в Ямбол с идеята, че ще победим. Цяла седмица се подготвяхме за този мач и според мен това се видя на терена. Те са без двама от основните си състезатели, които ако бяха на игрището, мачът щеше да е друг. Смятам, че се справихме добре, но определено имаме какво още да покажем.”

Александър Алексиев, старши треньор на Ямбол:

„За съжаление тази вечер загубихме. Отново влязохме твърде късно в мача. Опитахме да се върнем в играта - не ни се получи. Момчетата показаха характер, но има още много какво да се желае. Това не е моят отбор опреди две седмици.Това не са моите виждания за баскетболната игра. Вярно, случиха се някои неща - имаме състезатели с травми, но това в никакъв случай не означава, че нивото ни трябва да пада. Берое са доста атлетичен състав. Надиграха ни. Предстои ни работа - има още много какво да се желае както от младите, така и от чужденците.”

Георги Герганов, Ямбол:

„Надявам се да намерим ритъма си. Все още се опитваме да се нагодим едни към други с чужденците. Имаме проблеми с ростера, както всички виждат, но работим и наистина се надявам да намерим нашия отбор.“


Untitled Document