yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ГРЕШНА СТЪПКА В ПЪРВИЯ КРЪГ
9 октомври 2022

НЕДЕЛЯ, 15 ОКТОМВРИ 2022
18:00 ЧАСА; ХР.БОРИСОВ, ВАРНА

107-87
ЧЕРНО МОРЕ
 
1
2
3
4
32-19
21-14
23-28
31-26
ЯМБОЛ

Черно море Тича стартира новия сезон в НБЛ по великолепен начин. „Моряците“ разнищиха Ямбол у дома със 107:87 за повече от перфектен старт на сезона и дадоха заявка за много повече амбиции през 2022/2023.

Лекцията на домакините започна още през първите минути с 32:19, а до края на полувремето преднината им нарасна до 20 точки. През второто полувреме ямболци, които бяха с група от едва 8 играчи и без Иван Лилов, опитаха да се върнат в мача, но силите им стигнаха само до равно второ полувреме.

Невероятен дебют в България направи американецът Аверил Угба. Крилото даде заявка за MVP на Първи кръг с 25 точки, 9 борби и 4 асистенции. Капитанът на „моряците“ Мартин Коцев добави 20 точки и по 9 борби и асистенции, като бе близо до трипъл дабъл. 16 точки записа Венелин Христов, а 15 – Иван Спиров.

За Ямбол Павел Маринов се завърна отново в българското първенство с 31 точки и 6 борби. С 21 точки се отличи Уилям Таварез. 13 точки вкара Андон Вачев, а 12 – Георги Герганов. С 5 точки и 11 борби се отличи Трей Симпсън.

Варненци овладяха 51 борби срещу 41 за гостите, а също играха много по-отборно и завършиха с 29 срещу 12 асистенции. Домакините вкараха и 29 точки от бърза атака.

В следващия кръг Ямбол приема Берое, а Черно море Тича почива.

Александър Алексиев, старши-треньор на Ямбол:

„Първо – честито на отбора на Варна, играха доста грамотен и хубав баскетбол. Не стартирахме добре мача и точно това е проблемът. После нямахме сили да се върнем, защото сме с ограничен ростър. Аз не желая да се оправдавам с ростър, защото работата си е работа. Най-важното сега е да си направим добри анализи и да сме подготвени за следващия мач.“

Павел Маринов, Ямбол:

„Нямам коментар. Загубихме! Нямам коментар за мача, току-що свърши…Просто не бяхме подготвени. Може би след турнира в Ямбол, младите в отбора, включително и аз, цялото ръководство празнувахме едни приятелски срещи, за които няма какво да се празнува, но това е един урок и вярвам, че ще си вземем поуката от него. “

Кирил Болшаков, треньор на Черно море Тича:

„“Благодаря, радвам се на тази победа. Трябва да отбележа три момента в тази среща. Първо – самораздаването на играчите беше много високо. Момчетата бяха подготвени и те показаха характер. Второ – в състава на нашия съперник определено има проблеми, съставът им не беше напълно цял, не знам каква е причината, но това също ни помогна донякъде да спечелим. Трето – на нас ни провървя днес, но продължаваме да работим в същия дух.

Мартин Коцев, Черно море Тича:

„Доволен съм от мача. Мисля, че и публиката и треньорите са доволни, че показахме едно ново, обновено лице на Черно море Тича, което изглеждаше доста атрактивно, атлетично и бързо. Мисля, че можем само да надграждаме след тази победа. Няма да се вземаме насериозно, ще продължаваме да работим и се надяваме накрая на сезона да изглеждаме по още по-добър начин. Не вземам толкова при сърце, че съм капитан. Знам, че ми се дава някакво доверие, приемам го и гледам да се възползвам от възможността на максимум.“

Untitled Document