yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ
29 февруари 2020

СЪБОТА, 29 ФЕВРУАРИ 2020
18:00 ЧАСА; ЗАЛА СИЛА, ПЛОВДИВ

77-61
БУЛТЕКС 99
 
1
2
3
4
18-19
14-16
24-14
21-12
ЯМБОЛ

След силна втора част Академик Бултекс 99 обърна гостуващия Ямбол със 77:61 /18:19, 14:16, 24:14, 21:12/ в мач от поредния кръг на НБЛ. До почивката гостите водеха в резултата през по-голямата част и контролираха двубоя, но след антракта домакините със силна и сърцата игра обърнаха резултата в своя полза.
Първата четвърт премина бързо и драматично, двата отбора сменяха водачеството, за да се стигне до точка аванс в полза на гостите. Със силна игра на Дарин Иванов Ямбол дръпна с 9 точки в началото на втората четвърт, в един момент разликата стана и двуцифрена. Последва много солидна игра в защита и на двата отбора, но в последните минута-две преди почивката домакините със сърцата игра успяха да стопят пасива си само до 3 точки.
Академик Бултекс 99 започна силно третата четвърт и обърна резултата със серия от 8:0 след две тройки и кош на Шакир Смит. Сърцатата игра на домакините продължи и те взеха 7 точки аванс преди решителната последна четвърт. 7 минути преди края домакините направиха двуцифрена разлика на съперниците си и със солидна игра в защита не само че не допуснаха тя да бъде застрашена, но и успяха още повече да я увеличат. Към края в игра влязоха и младите Кръстомир Михов, Йоанис Кикрилис и Марио Боянов, като националите до 16-годишна възраст Михов и Боянов дори се отчетоха с тройки.
Шакир Смит бе над всички с 22 точки, от които 4 тройки за домакините, Василие Кнежевич добави 14, Васил Бачев – 12.
За Ямбол най-полезни бяха Ричард Амаради с 15 точки, Стивън Круун, Евгени Иванов и Дарин Иванов добавиха по 10.

 

Асен Николов, старши-треньор на Академик Бултекс 99:

Първото полувреме беше трудно, защото имахме ниска успеваемост в стрелбата. На почивката казах на момчетата, че играем добре, но трябва да взимаме по-верни решения и да сме агресивни в нападение. След антракта се върнахме мача и успяхме да обърнем. Паузата в шампионата дойде навреме, защото резултатите не отговаряха на нашите амбиции. Трябваше да направим добър анализ и да се освободим от играчи, които носеха повече негативизъм в отбора. Смея да твърдя, че новите – Мишо Танев и Ивайло Тонев може да нямат качествата на скъпоплатени чужденци, но горят от желание и са позитивни хора. С някои играчи направихме добра подготовка, но някои бяха контузени допреди 2-3 дни. Дори Васил Бачев игра без разрешение от доктора, за да помогне, Кнежевич също бе контузен. Играем с добра енергия и желание, ще трябва да компенсираме със защита. Когато тя се получава – смея да твърдя, че можем да сме конкурентни на най-силните. Целите остават същите – търсим по-високо място и класиране напред в плейофите. В Балканската лига ни трябва една победа, за да сме първи в редовния сезон и ще обърнем по-сериозно внимание на първенството.

Михаил Танев, Академик Бултекс 99:

Както и преди, в Пловдив се чувствам идеално. За мача мога да кажа, че в третата четвърт 2-3 защити в наша полза решиха мача. Беше 6 точки за нас, стана 12 и те спряха да играят. Виждам огромна разлика в Академик Бултекс 99 в сравнение с предишния ми период тук – на всички нива. Искам да играя баскетбол колкото е възможно по-дълго време. Момчетата много ми помагат, трудно ми е, защото трябваше да науча комбинациите на три поста, но за една седмица успях с тяхна помощ.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

Направихме добро първо полувреме, но не успяхме да задържим или да вдигнем разликата от 10 точки, която натрупахме преди почивката. Тогава домакините бяха в лек шок, но им позволихме да се върнат в мача и през втората част ни надиграха, надбориха и надтичаха категорично във всички фази. Направихме много грешки, от които получихме бързи атаки, не се борихме достатъчно. Отборът е нов, но ми се ще да виждам желание, а през втората част не го видях. Това ще бъде основната ми задача. Лично аз се чувствам добре. Почти 2, 5 години не работих, зажаднял съм. Не е проблем, че водя последния отбор в класирането. Искаме да върнем ямболския баскетбол на по-челно място. Също така да върнем хората в залата – днес бяха дошли в Пловдив, за което им благодаря. Надявам се да оправдаем очакванията им, които винаги са били големи.

Дарин Иванов, Ямбол:

Започнахме мача концентрирано, но имахме някои проблеми с контузии. Това ни е първи мач от месец насам. Смятам, че тимът има много потенциал. Това се вижда, но трябва време за сработване. Мисля, че ни предстоят по-добри мачове, вече се работи много сериозно в Ямбол и ще има хубави моменти. Благодаря на феновете, които дойдоха да ни подкрепят. Селекцията ни вече е по-добра, остава само да тренираме и нещата ще се получат.

Untitled Document