yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО
1 февруари 2020

СЪБОТА, 1 ФЕВРУАРИ 2020
18:00 ЧАСА; АРЕНА САМОКОВ

93-64
РИЛСКИ
 
1
2
3
4
24-18
18-19
15-27
13-23
ЯМБОЛ

Рилски спортист победи Ямбол като домакин с 93:64 като домакин в 18-ия кръг на НБЛ. И този мач започна с минута мълчание в памет на загиналия през седмицата в катастрофа с хеликоптер Коби Браянт.
Гостите не започнаха лошо мача и с висок процент на успеваемост от тройката поддържаха интригата до края на частта, който дойде при 24:18. През вторите десет минути гостите продължиха с точните си стрелби, което не позволяваше на самоковци да дръпнат в резултата, който след 20 минути игра бе 43:36.
Рилски спортист започна ударно третата четвърт и не след дълго разликата между двата състава стана двуцифрена. Тя се запази такава и до края на четвъртината, което донякъде уби интригата в последната четвърт, тъй като и двата тима намалиха оборотите, а двубоят завърши при крайното 93:64.
Зайвиър Джонсън регистрира дабъл дабъл от 20 точки и 11 борби за победителите, 18 точки (4 тройки) вкара Златин Георгиев, а Йонас Зохоре Багстет завърши с 14 точки и 14 борби.
За Ямбол Петър Вукович регистрира 17 точки и 7 борби, капитанът Стоян Петков вкара 13, а с по 10 точки завършиха Евгени Иванов и Румен Василев.
За самоковци това е 13-та победа, като имат и пет загуби, но остават на четвърто място, след Берое. Ямбол е последен с 2-16. Преди подновяването на първенството следва Финалната осмица на EFBET Купа България в София, който ще се проведе следващата седмица.

Дарин Иванов (Ямбол):

„Мисля, че стана интересен мач за хората, които дойдоха в залата. Изиграхме достойно първо полувреме, бяхме се подготвили добре и знаехме силните страни на отбора на Самоков, който е изключително силен. През второто на нас ни паднаха силите, имахме и контузени състезатели, и нормално резултатът се вдигна, защото те имат много дълга ротация. Все пак мисля, че при нас се вижда голямо израстване с новия треньор Тони Дечев и се надявам, че с още един или двама нови състезатели по време на третото завъртане да изглеждаме по един съвсем различен начин, дори и срещу отборите от топ 4. Искам да кажа, че ми беше изключително приятно да играя отново в тази зала, защото съм израстнал тук и за мен това да играя срещу бившия си отбор е нещо уникално. Поздравявам ги още веднъж за победата и им пожелавам успех на Купата.“

Тони Дечев (старши-треньор на Ямбол):

„Неприятна загуба за нашия отбор. Поздравявам отбора на Самоков и им пожелавам успех на Купата. Ние имаме още доста работа, която трябва да свършим. Лошото е, че продължаваме да имаме дребни здравословни проблеми и не можем да работим по начина, по който на мен ми се иска. За мача конкретно мога да кажа, че до полувремето се държахме. Имахме малко грешки и добър процент при стрелба от тройката.През второто полувреме, когато и умората натежа, излезе наяве и класата на Самоков, които взеха огромното количество борби в нападение- 22 борби. Това е изключително много, а нашият отбор не успя да се справи с това нещо и закономерно Самоков започнаха да трупат преднина, за да се стигне до логичния изход от двубоя накрая.”

Златин Георгиев (Рилски спортист):

„Мисля, че стана интересен мач за публиката. Първото полувреме беше нискорезултатно. В третата част обаче защитата ни стана по- добра и качихме разликата. Хубавото в мача бе, че играха всички момчета в отбора. Сега се надяваме да играем добре на Купата и да се представим по най- добрия начин пък каквото стане.”

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

„Истината е, че тази седмица имахме много здравословни проблеми и не водихме добър тренировъчен процес. Това се отрази на първото полувреме от мача, след което като че ли намерихме ритъма си и спечелихме категорично борбата в подкошието. Овладели сме 22 борби в нападение, което беше много важно, защото от там успяхме да вземем преимущество и да обележим т.нар “second point chance”. През второто полувреме също ни се отвори и нападението като цяло, тъй като през първото допуснахме много непредизвикани грешки и въпреки, че вкарахме 43 точки за мен играхме далеч от възможностите и потенциала си. Тихомир и Игор бяха болни цяла седмица, като Тихомир го спестихме и днес не влезе в игра. Надявам се през следващата да е добре, за да тренираме в пълен състав, защото ни очаква най- важното нещо до момента през сезона- Купата на България. Смятам, че всички ще сме максимално мотивирани, но ни чакат здрави и тежки мачове, дай Боже в множествено число. Мисля, че всеки един отбор от долната част на таблицата е достатъчно силен и конкурентноспособен, така че с който и да играем ни очаква тежък мач и трябва да дадем не 100, а 110 %. Ако искаш обаче да печелиш Купата трябва да си във всеки мач на топ ниво и дададеш максимума от себе си. Все пак, който и отбор да ни се падне, ще се готвим максимално професионално и мотивирано, защото форматът е такъв, че може да си ходиш още след първия мач. Ние нямаме право да мислим за нищо друго освен за първия мач срещу когото и да било.”

Untitled Document