yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ДЪРЖА В НАПРЕЖЕНИЕ ЛИДЕРА БАЛКАН
23 януари 2020

СЪБОТА, 23 ЯНУАРИ 2020
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
74-85
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
22-21
20-15
17-22
15-27
БАЛКАН

Ямбол показа силна игра и се противопостави успешно на шампиона Балкан у дома в зала "Диана", но силите на домакините стигнаха само за едно полувреме. В крайна сметка Балкан спечели с 85:74 след по-добра игра през второто полувреме.
Зрителите в зала "Диана" обаче могат да бъдат частично доволни от своя тим, след като те водеха на лидера в класирането с двуцифрена разлика в хода на мача. Домакините бяха без Стивън Крун, докато в игра за гостите заради вирус не се появи Кени Хол.
Марко Радонич бе най-резултатен за успеха с 23 точки, със 17 завърши Крис Минков, с 13 точки и 7 борби - Дейшон Найт. Михайло Секулович добави 11 точки и 8 борби, докато 10 точки вкара Димитър Димитров.
За Ямбол Дарин Иванов отбеляза 16 точки, Стоян Петков се отчете с 14. С 11 е Евгени Иванов, а 10 записа Евгени Василев.
След този двубой шампионите са с баланс 16-1, а в последния кръг от второто завъртане приемат Спартак Плевен. Загубата бе 15-а за Ямбол от 17 мача, а след другата седмица тимът гостува на Рилски спортист.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

“Първо искам да честитя победата на отбора на Балкан, но естествено няма да пропусна да поздравя и моите момчета, които до средата, а мисля, че дори и почти до края на третата част, играха като равен с равен със съперника. Дотам ни стигнаха силите. Продължаваме да показваме слабостта дали на младостта, дали на неопитността, дали на навиците. Грешките, които допуска нашият отбор са прекалено много за професионален тим и именно от тях ние получаваме страшно много лесни кошове. Така беше на мача с Академик, днес нещата се развиха по същия начин. Започват да се трупат един след друг негативните рекорди, за съжаление. Но няма как, трябва да минем през това и естествено да се опитваме да го тушираме, както на тренировките, така и на мачовете. Другият фактор, който естествено се оказа решаващ в днешния мач, е борбата в подкошието. Отборът на Балкан категорично ни надви, надигра ни на нисък пост и естествено, във времето със сигурност оказа влияние и по-голямата ротация от опитни играчи на съперника ни, докато при нас нещата започнаха да стават с всяка следваща минута все по-зле и по-зле. Имаше много състезатели с фалове, имаше изморени играчи и някак си силите ни стигнаха само до това, да паднем почетно, ако мога така да го нарека. Отново искам да поздравя момчетата и да им пожелая да са здрави, защото без да звучи като оправдание, Петър е без тренировка, а Дарин само с една. Знаете, че Стивън Крун не играе и общо взето днешният мач беше малко като чудо."

Евгени Василев, Ямбол:

“Мисля, че играхме доста добре и направихме равностойни три части. Но накрая не ни стигнаха силите, натрупа се умора, а играчите на Балкан са достатъчно опитни - възползваха се от момента, натиснаха ни и си осигуриха преднина в резултата. Отбелязаха ни кошове, които не биваше да допускаме.”

Йовица Арсич, старши -треньор на Балкан:

“Поздравявам отбора на Ямбол, добре се представиха. Аз очаквах този мач да е, защото имаме проблеми с болни и контузени играчи. Затова и знаех, че няма да ни е лесно. Отне ни малко време, за да разберем, че трябва да се отнесем сериозно, за да постигнем победа. И спечелихме. Със сигурност не съм доволен от начина, по който играхме. Но трудната победа не се дължи само на слаба игра от наша страна - отборът на Ямбол играе много по-добре в сравнение с това, което показваше в началото на шампионата. Комбинативни са и със сигурност ще имат победи до края на първенството.”

Крис Минков, Балкан:

“Поздравявам отбора на Ямбол. Наистина беше много труден мач. Личи си, че след настъпилите промени, в отбора им се върши страхотна работа. Винаги е било трудно да се играе в зала “Диана” пред тази публика и като цяло през последните два дни говорихме, че не трябва да подценяваме противника. Мисля, че никой от нас не е неглижирал мача. Имахме кадрови проблеми - Секулович не беше тренирал цяла седмица, но стисна зъби и изигра един перфектен мач. Може да се каже, че дори ни измъкна. Другият ни център също имаше проблеми точно преди мача. Така че, логично победата ни днес беше трудна, но я измъкнахме с характер.”

Untitled Document