yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
СЛЕД ДЕВЕТ МАЧА ЯМБОЛ ПАК ВЗЕ ПОБЕДА
11 януари 2020

СЪБОТА, 11 ЯНУАРИ 2020
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
73-70
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
12-19
23-14
18-19
20-18
БУРГАС

Воден от новия си старши-треньор Тони Дечев Ямбол удържа трудна победа със 73:70 у дома срещу Черноморец в мач от 15-ти кръг на НБЛ. Домакините успяха да постигнат успех въпреки отсъствието на основния си реализатор този сезон - Александър Матушев, който е с контузия в коляното. За Черноморец пък дебютира американецът Джейлън Фишер, който замени в състава Джерард Терин.
Домакините удържаха успеха в самия край на мача, след като 7 минути преди сирената резултатът беше равен.
Най-резултатен за успеха на Ямбол бе Стивън Круун. Той завърши с 19 точки за успеха. Петар Вукович се върна след болест с 18 точки, а Дарин Иванов завърши с 11 точки, 6 асистенции и 5 борби.
За гостиет 19 вкара Джамал Кинг, Джейлън Фишер добави 18 в дебюта си за "акулите", а Роберт Горгиев вкара 10.

Тони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

“В този мач единственото, от което съм наистина доволен, е победата. Трябва да бъдем реалисти: отборът ни не е в много добро състояние - имам предвид физическо, психическо, тактическо. Опитваме се бавно и постепенно да вдигаме момчетата на крака и победата е хубава част от този процес. Най-важното е, че показаха характер, не се отказаха и за секунда - бориха се на игрището, тичаха, колкото имаха възможност и може би това беше разковничето към победата в този мач. Именно третата част, в която направихме доста контраатаки, ни помогна да се откъснем напред и до края успяхме да контролираме мача по някакъв начин - трудно, но успяхме. Така че, за мен като треньор, за момчетата, а и за публиката естествено, беше добре да започнем промяната или така наречения “нов проект”, както е модерно да се казва, с една победа, независимо, че тя не беше такава, каквато на всички им се иска. Но аз и преди казах, че не съм магьосник, нито момчетата са феномени. Трябва търпение и да изчакаме момента, в който наистина, когато сме натрупали обем от работа, която трябва да свършим, може би ще изглеждаме по различен начин. Искам да благодаря на всички, които дойдоха в залата.”

Стилиян Иванов, Ямбол:

“Искам да поздравя всички момчета от нашия отбор с днешната победа. Щастлив съм, че се преборихме за нея. Ямболската публика я очакваше и е хубаво, че днес, макар и малко трудно, успяхме да зарадваме хората в залата с добра игра и победа. Мачът не беше лек от гледна точка на физическото натоварване и късата ни резервна скамейка. Постарахме се да изпълним задачите, поставени ни от треньора. С някои се справихме по-добре, с други - не толкова, но важното сега е да гледаме напред, да продължаваме да работим.”

Йордан Колев, старши-треньор на Черноморец:

“ Първо искам да поздравя отбора на Ямбол, защото действително показаха изключителни желание и характер. Бориха се и това им позволи да спечелят мач, в който лично аз смятам, че нашият отбор разполагаше с по-класни изпълнители. Още повече, че и американският играч на домакините от един момент нататък не игра. Ние също се борихме, показахме желание за победа, но при нас липсваха организация и търпение да се подредим. Явно искахме да спечелим бързо мача. Пак казвам, че ние имахме по-високи качества, но въпреки това Ямбол успя да спечел и . Имаха не само по-добра организация, а у дома, както се казва, и стените помагат. Всеки, който е гледал мача знае за какво говоря.”

Симеон Русинов , Черноморец:

“ Борихме се много, но като че ли нямахме достатъчно организация. В постепенно нападение не можахме да вземем правилните решения и да спечелим. Хубаво беше, че към края се върнахме в мача, но за съжаление малко не ни достигна и загубихме.”

Untitled Document