yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
СЛАБ МАЧ И В ПЛЕВЕН
5 януари 2020

СЪБОТА, 5 ЯНУАРИ 2020
18:00 ЧАСА; БАЛКАНСТРОЙ, ПЛЕВЕН

84-59
СПРТАК ПЛ.
 
1
2
3
4
25-13
20-19
23-19
16-8
ЯМБОЛ

Спартак Плевен нанесе девета поредна загуба на Ямбол в НБЛ. В първия си мач за 2020 г. плевенчани показаха стабилна игра и резонно победиха с 84:59.
За пръв път на терена за домакините се появи възстановеният от контузия Цветослав Остерв, който отбеляза завръщането си с две тройки още в първите си минути като титуляр. Гардът завърши с 9 точки и 3 асистенции. Димитър Маринчешки записа 15 точки и 8 борби, а 12 вкара Николай Титков. Най-резултатен за победата бе Константин Коев - 21 точки и 9 борби, като вкара 7 тройки. Мартин Маринов се отчете с 11 точки. Домакините реализираха общо 13 от 34-те си стрелби от далечна дистанция.
За Ямбол новото поплнение Стивън Крун отбеляза 22 точки и хвана 6 борби, а Александър Матушев вкара 10.
Това е третата победа за сезона за Спартак, а тимът е осми в класирането. Ямболии са девети с актив 1-13. В следващия кръг Спартак посреща Черно море Тича, а Ямбол – Черноморец.

Стойо Чолаков (треньор на Ямбол):

“Първо, поздравявам отбора на Спартак. Изключително симпатичен отбор, който днес игра с една нетипична в добрия смисъл агресия в защита. Това доведе до много грешки от наша страна. Отказвам да приема класирането ни в момента и се опитвам да намеря светлина в тунела всеки път. За съжаление явно е далече, но аз съм оптимист.”

Стоян Петков (Ямбол):

“Много слаб мач за нас във всяка една фаза. Да, има контузии в отбора, но това не е оправдание. Тежко е след няколко такива двубоя отбора да се вдигне, но всеки трябва да е наясно, че играе за отбор като Ямбол и да дава максимума от себе си.”

Александър Дяковски (старши-треньор на Спартак Плевен):

“Нямаме избор и единственото, което можем да направим е да опитаме да започнем наново и да се изкараме от тази ситуация. Предстоят още няколко важни мачове, но вече гледаме към следващия. Задачата ни бе да си осигурим разлика, за да няма напрежение в края. Този път най-доволен съм от играта ни в защита. Общо взето това, което искахме да направим като тактика се получаваше.”

Константин Коев (Спартак Плевен):

“Опитваме да се вдигнем след толкова загуби. Позитивното ще дойде с победите. Надявам се да тръгнем с една серия през тази година. Но това зависи изцяло от нас. Днес веднага си пролича завръщането на опитен играч като Цветослав Острев. Очаквах по-труден мач, но явно и Ямбол си имат проблеми.”

Untitled Document