yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ БЕЗ АРГУМЕНТИ СРЕЩУ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
23 декември 2019

СЪБОТА, 23 ДЕКЕМВРИ 2019
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
59-97
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
23-35
16-19
12-13
8-30
ЛЕВСКИ

Левски Лукойл спечели последното си гостуване за годината като победи Ямбол с 97:59. "Сините" показаха амбицията си за победа още в началото, като след 25 точки на Венцислав Петков и Йордан Минчев в първата част поведоха с 35:23. Следващите две части бяха по-слабо резултатни, но гостите отново показаха точен мерник в края и натрупа разлика.
Венцислав Петков вкара 23 за успеха, 16 реализира Ричард Амарди, 14 добави Йордан Минчев, а 13 - Христо Захариев. С 9 точки и 8 асистенции се отличи капитанът Асен Великов.
Дарин Иванов завърши с 21 точки за Ямбол, Александър Матушев добави 13, а новото попълнение Милош Чойбашич се записа с 10 точки и 5 откраднати топки.

Стойо Чолаков, треньор на Ямбол:

“За съжаление, както в почти всеки мач се получава, държим се три части и в последната рухваме. В конкретния случай днес 30:8 е завършила последната част в полза на Левски. Но това са сривове, които , пак казвам, по-скоро се дължат на младостта и неопитността на младите накрая да влизат и да се борят за всяка една топка, пък било то и при 20-30 точки разлика. Мисля, че изиграхме трите части много добре в защита, доста добре бих казал. Готвим се за другите мачове.”

Дарин Иванов, Ямбол:

“Мисля, че стана равностоен мач, поне първите три части. Според мен с всеки изминал мач започваме да играем по-добре и по-добре. Това се дължи на доста добрия тренировъчен процес, който напоследък водим. Стойо е амбициозен и тренираме не само добре, но и правилно. Оттук нататък следващите мачове, които ни предстоят, са от нашата черга и трябва да ги вземем. Надявам се това да се случи. Днес искам да поздравя и публиката, че ни даде стимул да играем три части с Левски като равен с равен. После, нормално, класата си каза думата и загубихме. Искам да поздравя и останалите момчета, защото всички днес се раздадоха.”

Константин Папазов, старши-треньор на Левски Лукойл:

“Смятам, че малко предпразнично подходихме и ние, и съдиите. Прави чест на Стойо Чолаков, че в този мач накрая пусна всички свои играчи - млади момчета, за които вероятно е било голямо предизвикателство. Пожелавам на Стойо един успешен път, да подобри успехите на баща си, защото това е фамилна черта. Моят отбор през второто полувреме имаше за задача да получи 21 точки и получи 20, което ме радва. И това е единственото, за което съм доволен. Утре е един от най- светлите празници в света, 60% от света празнува. И им казах, че ние ще празнуваме утре, а днес ще пазим имената си. Точно колкото концентрирано играха играчите на Левски, точно толкова концентрирани бяха и съдиите. Изключително ниско ниво и от двете страни. Може би Коледа влияе така разпускащо. Фантастичен Венци Петков. При всички случаи последната част (30:8) е старание от страна на Левски, но пак казвам, прави чест на Стойо Чолаков, че пусна всички деца, за да се радват. За съжаление, ние няма как да пуснем по-малки от тези, които играха накрая. Има още един мач до края на годината. Пожелавам на всички хора в Ямбол весели коледни и новогодишни празници! Ямбол е история за българския баскетбол и ако не тази година, ако не и догодина, рано или късно тук отново ще бъде това, което е било винаги - този спорт в тази зала има традиции. Обяснявах на играчите, че за първи път съм бил като треньор на националния отбор в тази зала и изпитвам особен респект и към Ямбол, и към г-н Чолаков, и към всичко, което се случва. Така че хората от Ямбол трябва само да имат търпение. Рано или късно, както гласи народната мъдрост, там, където е текло, пак ще тече. Успехи и късмет! За съжаление в 21 век парите са обективният фактор.”

Венцислав Петков, Левски Лукойл:

“Мисля, че се получи хубав мач. Започнахме малко колебливо и до полувремето не играхме толкова добре, колкото можем. Ямбол се държа и изиграха прилично добри две части. Но след почивката ние подобрихме играта си в защита и увеличихме преднината си. Така логично се стигна до успеха ни и победата с голяма разлика.”

Untitled Document