yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
РЕКОРДНА ДОМАКИНСКА ЗАГУБА НА ЯМБОЛ
30 ноември 2019

СЪБОТА, 30 НОЕМВРИ 2019
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
66-120
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
16-35
25-29
14-28
11-28
РИЛСКИ

Рилски спортист записа най-резултатната си победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. При гостуването си в Ямбол самоковци избухнаха със 120:66. Гостите вкарваха минимум 28 точки във всяка четвърт на мача, като доминираха категично във всеки един аспект от играта.
Игор Кесар бе най-резултатен за победителите с 23 точки (9 борби). По 15 точки отбелязаха Йонас Зохоре и Зейвиър Джонсън, а 14 - Златин Георгиев, 13 вкара Брандън Браун, по 11 имат Евгени Хаджирусев и Мирослав Васов.
За Ямбол Александър Матушев вкара 16 точки. Стейвиън Алън се отчете с 13, а 11 добави бившият играч на самоковци Дарин Иванов.
Победата бе шеста за Рилски спортист, който има и три поражения, а след седмица гостува на Спартак Плевен. Ямбол е с баланс 1-8, като му предстои домакинство на Академик Бултекс 99.

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист:

“ Поздравявам отбора си. Радвам се, че подходихме професионално и максимално мобилизирано към мача, защото в Ямбол лесни мачове няма. Благодарение на това, че играхме агресивно и мобилизирано, още в самото начало се стигна до разлика, която ни даде възможност да играем с по-голяма ротация, всички да могат да влязат в игрови ритъм и да помогнат на отбора. Радвам се, че след мача всички са здрави, няма контузени. Отборът на Ямбол явно в момента е в по-трудна ситуация, но се вижда през сезона, че има нещо позитивно, например играта на Александър Матушев, който очевидно израства. Пак казвам, че подходихме сериозно и това си пролича на игрището. Мачът завърши по възможно най-добрия начин за нас. Така че можем да си починем и след това да се фокусираме върху подготовката ни за мача в Плевен, който ще е доста по-различен.”

Златин Георгиев, Рилски спортист:

“Лесна победа, неочаквана. Мислехме, че отборът на Ямбол ще играе по-добре. Но днес не им вървеше нито нападението, нито защитата. На нас всичко ни се получи и заслужено победихме. Не очаквах тази голяма разлика, но за нас е добре, че спечелихме мача.”

Стойо Чолаков, треньор на Ямбол:

“За трети пореден мач ни вкарват над сто и десет точки, в случая днес сто и двайсет. Няма какво да говорим повече. Защитата ни е под всякаква критика, играем слабо в защита. В нападение се виждат наченки на добра игра, но за съжаление, както са казва, една птичка пролет не прави.”

Дарин Иванов, Ямбол:

“Много е тежко да се говори след такава загуба. Поздравявам отбора на Самоков, който тази година е много добре селектиран - на всеки пост по двама, даже по трима играчи, клубът има и добър треньор, и добра организация. Беше резонна нашата загуба, но искам да се обърна към моите съотборници. Трябва да променим нещо, защото ако продължаваме така, просто няма смисъл. Готвихме се сериозно. Сега треньор ни е Стойо Чолаков, който има много потенциал и тренирахме добре последните две седмици. Не знам защо още не можем да покажем на игрището това, което сме тренирали, но се надявам в най-скоро време да настъпят и други промени и отборът да тръгне напред, защото ямболската публика не заслужава да вижда това, на което стана свидетел днес. Трябва още работа и се надявам нещата да потръгнат.”

Untitled Document