yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С НОВА ЗАГУБА КРАЙ МОРЕТО
29 октомври 2019

ВТОРНИК, 29 ОКТОМВРИ 2019
19:00 ЧАСА, ДКС, ВАРНА

93-79
ЧЕРНО МОРЕ
 
1
2
3
4
17-21
29-19
28-17
19-22
ЯМБОЛ

С хубава домакинска победа над Ямбол играчите на Черно море Тича зарадваха феновете си във Варна. "Моряците" спечелиха с 93:79 след много силна втора и трета част на мача. Те превъзхождаха съперника си в борбите, асистенциите и направиха по-малко грешки.
Николай Георгиев бе под пара в мача и наниза 24 точки. Джеймс Гавин започва да показва, че има място в отбора, воден от Галин Стоянов, и завърши с 19 точки. 13 наниза Симеон Илиев, а 12 - Цветомир Куртев. За мача, възстановени от контузии в игра се завърнаха Пламен Алексиев, Цветомир Куртев и Мартин Стефанов.
Преди двубоя треньори, играчи и представители на ръководството на Черно море Тича взеха участие в Благотворителен футболен турнир "Помогнете на Марти да пребори рака".
За гостите от Ямбол Ставиан Алън (10 борби) и Шакил Калхун се отчетоха с по 15 точки. Александър Матушев продължи добрата си серия и завърши с 14 точки. Георги Сираков добави 12 точки.

Иван Чолаков, старши-треньор на Ямбол:

"Първо искам да честитя победата на Черно море Тича. Съвсем заслужена победа. Това което се получи в този мач ме разочарова тотално и вече изцяло сигнализира, че не трябва да съм треньор, въпреки че имам над 26-27 години треньорство в А група. Но явно не мога да ръководя вече. Слаба селекция, недисциплинирани състезатели и мисля, че това е основата за да загубим. За съжаление явно не мога да ги мотивирам и мисля, че трябва да спирам с треньорството.“

Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:

"Радостни моменти, защото очаквахме победа. Беше добре да вземем първия мач, но там не се получи за малко. Днес счупихме мача, така да се каже, в третата част, в един момент нещата станаха доста различни. Страхотно поведение на всички момчета, като отборна игра, ние имаме 30 асистенции, което е страхотно. От друга страна, дори и защитата да се е пропуквала на моменти, когато имаш 16 откраднати топки и си реализирал 22 точки от тях, значи все пак си пазил. Като изключим последните 5-6 минути, когато Ямбол отбелязаха 10-12 точки, преди това ги бяхме лимитирали до 60 и няколко точки. Това определено доста помага и като спреш Стоян Петков със 6 точки, Дарин Иванов с 4 точки. А това са основните мотори на отбора им, най-опитните в отбора, най- голямата заплаха, не само като точки, но и като цяло. Невероятно постижение за нас, че успяхме да го направим.

Коча Йовович днес беше на системи в болницата, защото е болен и завърши мача с 10 асистенции и 5 откраднати топки. Ники Георгиев трябва да му купува нещо, според мен, трябва да го черпи, защото голяма част от подаванията бяха към него. Веско Георгиев и той добави 6 асистенции, няколко към Ники, ще има да купува Ники разни работи за през седмицата (смее се). В голяма част от мача бяхме изключително разумни, на върха на вълната емоционално, пречупено през призмата на отборната игра. Беше много важно за момчетата да разберат, че по този начин може да стане.
В първия мач, срещу Академик София някои неща не бяха готови, а и Джими го нямаше. Левски - силен отбор, много силен. Балкан ако някой смята, че са слаби, моля, нека провери дали не биха Енисей. Така че тази победа за нас е изключително възнаграждение за труда ни. При това за последните 16 дни имахме 3 тренировки 5 на 5, беше изключително постижение, че имахме 3 тренировки с 10 човека. Утре почиваме, четвъртък тръгваме за Самоков, там отиваме за нашата чест, защото много трудно може да разучиш противник, да се подготвиш за един ден. Рилски спортист е много силен отбор, целият отбор е на линия, без контузени. Моите уважения към този отбор, знам че се работи много. Много силен последен мач изиграха, отборът им в пълен състав изглежда много различно, както и нашият, просто класите ни се различават. Смятам, че там трябва да покажем характер и непримиримост, резултатът нека е следствие от нашето поведение и отношение. Това което казах и на момчетата, в един мач е задължително да се раздаваш на 100 %, да направиш всичко, което зависи от теб и в следствие - да победиш или поне да си близо до победата. Когато това нещо го няма, със сигурност няма как да успееш. Винаги трябва да сме непримирими, с висок дух, много силна, агресивна игра и в нападение, и в защита, това трябва да е нашето лице. От това трябва да се учат и младите, които днес последните минути не бяха в най-добрата си форма. Имаш 5-6 минути и ги изиграваш на 100 %, защото логиката е, че тези минути за теб, ако покажеш добра игра, ще станат 10-15, докато станеш титуляр и играеш високо ниво.“

Untitled Document