yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С НОВА ЗАГУБА В НБЛ
18 октомври 2019


ПЕТЪК, 18 ОКТОМВРИ 2019
19:00 ЧАСА, УНИВЕРСИАДА, СОФИЯ

92-62
ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
 
1
2
3
4
21-15
15-23
22-23
10-25
ЯМБОЛ

Левски Лукойл победи Ямбол с 92:62 в първия мач от 3 кръг в НБЛ. Столичани вече са с баланс от 3-0, докато селекцията на Иван Чолаков има в актива си 3 поражения.
В Левски Лукойл решиха да запазят своя капитан Асен Великов, който има леко разтежение. В негово отсъствие Йордан Минчев бе най-добър за победителите с 15 точки. Чавдар Костов добави 13. С по 12 точки се разписаха Христо Захариев, Брандън Янг и Джайлс Смит, като вторият направи и 12 асистенции. Куан Чийтъм се отчете с 11 точки.
Петър Вукович бе най-резултатен за Ямбол с 13 точки. Стейвиън Алън отбеляза 12 плюс 7 борби. Александър Матушев остана с 10 точки.
Ямболии дръпнаха с 12:8 чрез Георги Сираков и Дарин Иванов , но домакините отговориха чрез Венцислав Петков и Брандън Янг, за да обърнат до 21:15. През втория период Александър Матушев се включи добре от пейката за гостите, като постави равенство на таблото за 23:23. “Сините” отвърнаха със серия от 15-0, за да си осигурят двуцифрена преднина за 44:30.
След паузата зрителите видяха и няколко атрактивни изпълнения, дело на Йордан Минчев и Петър Вукович, а Ямбол сведе пасива си до 7 точки чрез Александър Матушев. Левски Лукойл направи 8 безответни точки за 67:52, като до края не изпусна инициативата.
На 23 октомври Левски Лукойл ще гостува на Минск в първия си мач от новия сезон във ФИБА Къп, а три дни по-късно ще играе със Спартак в Плевен. Ямбол пък ще гостува на Черно море Тича на 29 октомври.

Константин Папазов (старши треньор на Левски Лукойл):

“Донякъде имах притеснения от третата част. Но играхме агресивно, което се получи. Във втори двубой си бяхме поставили задача да допуснем до 60 точки. Имаме общо 27 асистенции, шестима най-резултатни. Няма как да не бъда доволен, но винаги има какво да се желае повече. Ако играем добре в защита, няма кой да ни победи."

Йордан Минчев (баскетболист на Левски Лукойл):

“Радва ме играта на отбора. Хубаво е, че ограничихме Ямбол до 62 точки. Мисля, че бързата атака ни помогна да победим лесно.”

Иван Чолаков (старши треньор на Ямбол):

“30 минути играхме приличен баскетбол срещу по-класен отбор. Това, което искам да виждам, е израстване в играта. Показахме, че имаме желание да се борим, но някои грешки в края и умора допринесоха за резултата. Донякъде имаме изграден стил, сега предстои трудното.”

Георги Сираков (баскетболист на Ямбол):

“Агресивната игра на Левски ни накара да допуснем прекалено много грешки. Успяхме да се задържим в мача до края на третата част, но гледаме напред. Следващият двубой е много важен за самочувствието на отбора.”

Untitled Document