yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ПРИКЛЮЧИ СЕЗОНА
29 април 2019

 
ПОНЕДЕЛНИК, 29 АПРИЛ 2019
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА АРЕНА" ЯМБОЛ

64-99
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
19-18
15-18
15-37
15-26
БЕРОЕ

Берое спечели по убедителен начин гостуването си на Ямбол с 99:64. С успеха старозагорци затвориха серията на 2:0 и продължават към 1/2 финалната плейофна фаза на НБЛ. Успехът „зелените“ изковаха с изключително силна трета част, в която отбелязаха толкова точки на своя съперник, колкото за цялото второ полувреме. Така Берое достига за втори път в своята история до 1/2 финалната плейофна фаза в НБЛ. Там „зелените“ очакват победителя от двойката Спартак Плевен/Балкан.

По подобие на първия двубой Ямбол първи съумя да отбележи попадение, макар и този път от фаул. След неуспешна атака на „зелените“ домакините покачиха на 3:0. Последваха минути на окопитване за беройци, които чрез национала Александър Янев поведоха с 5:3. Преднината на старозагорци в средата на първите десет минути достигна 7 точки(12:5), но тима на Ямбол постепенно отново намери пътя към коша на противника . При 16:9в своя полза и 3.28 секунди до края на частта „зелените“ изпаднаха в игрова дупка и до края не успяха да излязат от нея. Това позволи на съперника им първо да изравни, а след това да излезе напред в резултата. Частта приключи с кош за Берое и изоставане с 1 точка - 18:19.

След размяна на няколко попадения в началото на втората част старозагорци отново взеха инициативата в свои ръце. Няколко добри комбинации и здрава игра в защита направи преднината на Берое 30:21. Тази разлика обаче не бе доразвита и в края на втория период Ямбол изоставаше с 34:36.

Александър Янев, Конър Франкамп, Терънс Дженинг, Пол Милър и Николай Стоянов започнаха през втората част. В нея Фрнакамп влезе в своите „обувки“ и само за няколко секунди наниза две тройки, които бяха последвани от попадения на Николай Стоянов и центъра Дженингс. Накзателната акция на „зелените“ продължи с нови две попадения на Франкмап и Стоянов, с което Берое вече водеше с 50:37 срещу объркания тим на Ямбол. Александър Янев добави още една тройка преди треньорът на домакините да поиска прекъсване. То обаче се оказа напълно безрезултатно. В следващите близо 70 секунди нито един от отборите не съумя да запише точки на своята сметка. Берое се намираше във възход и установи преднина от 15 и повече точки пред своя съперник. Доброто представяне на старозагорци не спря и в следващите минути. Частта приключи при разгромното 37:15 за заралии и общ резултат 49:73.

В последната четвърт беройци свалиха оборотите и поддържаха разликата в резултатите. От своя страна тимът на Ямбол видимо се бе примирил с изхода на двубоя, което се отрази на крайния резултат. Най-интересният момент бе влизането на младия Михаил Комбаков, който записа първите си минути за Берое в плейофната фаза на шампионата. Последният сигнал дойде при краен резултат 64:99.

Най-много точки записаха Конър Франкамп и Александър Янев, по 18. Българският национал обаче се отчете и с 10 борби, което бе втори последователен дабъл-дабъл за него. С дабъл-дабъл от Ямбол си тръгна и центърът Терънс Дженингс - 12 точки и 13 борби.

За Ямбол Евгени Иванов вкара 15 точки. С дабъл-дабъл са Стоян Петков (11 точки и 10 борби) и ЛаРон Смит (10 точки и 10 борби). С 10 точки е Александър Матушев.

 

 

 

 

 

Untitled Document