yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
НОВА ЗАГУБА В ПЛОВДИВ
18 април 2019

 

ЧЕТВЪРТЪК, 18 АПРИЛ 2019
18:30 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "СИЛА" ПЛОВДИВ

90-82
БУЛТЕКС 99
 
1
2
3
4
22-25
26-14
22-15
20-28
ЯМБОЛ

Академик Бултекс 99 грабна поредна домакинска победа, този път срещу Ямбол с 90:82 /22:25, 26:14, 22:15, 20:28/. Така отборът на Асен Николов е на победа от 4-ото място в редовния сезон, което запази и в момента. Идната сряда пловдивският тим посреща Черно море Тича в последния си мач преди плейофите. Тимът на Ямбол пък гостува на Рилски спортист.

Домакините загубиха първата четвърт, но оттам нататък поеха пълен контрол върху мача и постепенно увеличаваха аванса си. Разликата можеше да бъде двуцифрена, но към края Асен Николов даде възможност за изява на млади играчи и такива, които по-малко влизат в срещите.

Академик Бултекс 99 започна със серия от 7:0, но гостите съумяха да изравнят при 9:9. След това двубоят тръгна равностойно и чак в края на първата четвърт Ямбол успя да вземе аванс от 3 точки. Отлично включване на Никола Вуйович спомогна Академик Бултекс 99 да обърне и да поведе с 10 точки до средата на втората четвърт – време, за което сръбският център наниза 8 точки. Домакините съумяха да съхранят преднината си и се оттеглиха с 9 точки напред на почивката.

Пловдивският тим игра много стабилно в защита и след почивката, а добрите изяви на Олисемека под коша и тройка на Венелин Христов със сирената осигуриха преднина от 16 точки преди последната решителна четвърт. В нея домакините спокойно поддържаха преднината си, а своя дебют при мъжете направиха юношите Дилян Барбов, който дори се разписа, и Калоян Бойчев.

Питър Олисемека направи поредния си силен мач и приключи с 23 точки и 9 борби за победителите, Никола Вуйович добави 15 точки и 8 борби, Трой Франклин записа дабъл-дабъл от 12 точки и 10 асистенции. Ямбол записа висок процент от тройката – 11 срещу 7 за Академик Бултекс 99, но и това не помогна.

За гостите се отличиха Айзея Уилямс с 29 точки, от които 5 тройки, Никола Джурич със 17 точки и Стоян Петков с 12.
КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99: "Доволен съм от победата, но не съм доволен, от начина, по който тръгнахме в мача. Явно си избираме мачове и не можем да бъдем пределно мотивирани във всички, което е неприемливо за мен. Защото ние сме отбор, който може да победи всеки, но може и да загуби от всеки. Не съм доволен и от това, че готвихме някои неща в защита, но не ги изпълнявахме достатъчно. Като цяло тежък мач, доволен от старанието на определени играчи, но можехме да играем и по-добре. Резултатите до момента ме задоволяват – на 4-то място сме и от нас зависи да го запазим. Продължаваме обаче да играем на приливи и отливи в определени мачове. За мен е важно да има постоянство, за да градим нещо нагоре. Така не зная какво да очаквам следващия мач и как ще подходим."

Мартин Сотиров, баскетболист на Академик Бултекс 99: "Малко лошо започнахме, трябваше да играем по-силно в началото. Във втората част успяхме да направим по-голяма разлика и съумяхме да я задържим до края. В Пловдив и в Академик Бултекс 99 се чувствам супер, треньорът ме гласува доверие, искам да продължа да се развивам в този отбор."

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: "В мача нямаше особена тръпка, за нас той бе без особено значение. Двубоят не блестеше с кой знае какви достойнства, но пък стана резултатен. Желая успех на Академик Бултекс 99. Не съм доволен от играта ни, но ни липсват двама основни състезатели, което ни се отразява – Станислав Говедаров и Дарин Иванов. Ивков се включи, но не беше напълно готов, а младите момчета не можаха да се включат пълноценно."

Илия Стефанов, играч на Ямбол: "В началото се държахме и мачът бе равностоен. След това допуснахме някои грешки, които не трябваше да правим. Всъщност направихме прекалено много грешки и трябва да работим върху отстраняването им, за да покажем друго лице в плейофите."

 

 

 

Untitled Document