yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С НАЙ-УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА НАД ЧЕРНО МОРЕ В ИСТОРИЯТА
3 април 2019

 
 

СРЯДА, 3 АПРИЛ 2019
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА" ЯМБОЛ

105-65
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
27-8
29-21
21-22
28-14
ЧЕРНО МОРЕ

Пета победа записа отборът на Ямбол в 23 кръг от първенството на НБЛ. Баскетболистите на Иван Чолаков за трети път достигнаха до успех с трицифрен резултат - 105:65, този път срещу младия състав на Черно море Тича. С тази убедителна домакинска победа ямболци затвърдиха седмото си място в класирането. “Моряците“ пък останаха на последната позиция. В следващия си мач, който е на 11 април, тимът на Ямбол приема Берое у дома, докато Черно море Тича посреща Балкан в зала “Христо Борисов“ във Варна на същата дата.
Още през първите 10 минути възпитаниците на Иван Чолаков показаха надмощие и демонстрираха превъзходство спрямо тима на Черно море Тича. 27:8 след първия период бяха достатъчно доказателство за добрата игра на домакините. Във втората четвърт гостите си стъпиха на краката, но все пак устремът на Ямбол бе набрал висока скорост, която се оказа непосилна за варненци. На почивката резултатът бе 56:29. Авансът за Ямбол в крайна сметка се оказа достатъчен и в последните две части тимът просто поддържаше преднината си и успя да се поздрави с победата.
С най-голям принос за успеха беше ЛаРон Смит, който отбеляза 24 точки и овладя 21 борби. Евгени Иванов завърши с 19, а с 16 завърши Айзея Уилямс. Младият Александър Матушев се отчете с 14 точки за победата.
За гостите от Черно море Тича най-резултатен беше Мартин Стефанов с 21 точки. Александър Кръстев завърши с 13, а Александър Стойков с 12.
В този мач играчите на Ямбол направиха 11 забивания в коша, от тях 9 на Ларон Смит.
За трети път през сезона нашите вкараха повече от 100 точки. За последно това се случи през сезон 2013-14.
Срещу Варна Ларон Смит подобри рекорда на Нино Тмушич като хвана 12 борби в нападение.
Смит регистрира 24 точки и 21 борби и е един от двамата ни играчи от сезон 2000-01 с повече от 20 точки и борби в един мач. Другият е Нино Тмушич.
Ларон е едва вторият играч на Ямбол с повече от 20 борби в един мач. Другият е Нино Тмушич.
Ямбол има да изиграе още 4 мача от редовния сезон. Берое - домакин и гост на Балкан, Академик Бултекс 99 и Р.Спортист.
За 24-ти пореден път Ямбол достига до плейофите в НБЛ!


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: “Неравностоен мач, независимо от отсъствието и на основни редици в нашия отбор. В тима на Черно море останаха само млади играчи и разликата в класата на по-можещите си пролича. Това позволи на нашите състезатели да подходят не само отговорно, но и да направят по-зрелищен за публиката мач.”

Александър Матушев, играч на Ямбол: “ Играхме добре. Положихме доста старание в защита, а в нападение имахме много свободни положения и това ни позволи да разиграваме топката добре. Получи се добър мач с отличен за нас резултат.”

Галин Стоянов, старши треньор на Черно море Тича: “Само за няколко часа се оказа, че четирима от основната ни петица са извън строя заради контузии и заболявания. За мое най-голямо съжаление под коша бяхме просто премазани. Трудно ми е да кажа, че играхме с темпо и желание. Бяхме далеч далеч от това, което показахме до тук в сезона. Не искам да мисля, че младите са очаквали лесен мач, както и това, че трябва да се осланят на по-опитните играчи. Те трябва да поемат своята отговорност, емоционално да готови за такъв мач, и физически, и чисто баскетболно. Ние в нито една от трите ситуации не бяхме готови за мача. Изключително лесни кошове за отбора на Ямбол след наши грешки. Този мач беше най-лошия ни за сезона.”

Пламен Алексиев, баскетболист на Черно море Тича: “ Много слаб мач. Имаме доста контузени и болни, но това не може да е оправдание за слабата игра. Момчетата са млади, липсва им достатъчно опит. “

 

Untitled Document