yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
СЛАБО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА ЯМБОЛ В ПЛЕВЕН
22 март 2019

 
 

ПЕТЪК, 22 МАРТ 2019
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "БАЛКАНСТРОЙ" ПЛЕВЕН

83-69
СПАРТАК ПЛ.
 
1
2
3
4
16-19
25-18
18-11
24-21
ЯМБОЛ

Спартак Плевен завоюва втора победа в последните си три мача в НБЛ. В своята зала "Балканстрой" тимът на Александър Дяковски се наложи над Ямбол с 83:69 в мач от 21 кръг в мъжкия ни елит. Плевенчани вече имат баланс от 8-10, докато селекцията на Иван Чолаков е със 7 победи и 12 загуби. На 28 март Спартак Плевен ще приеме Черно море Тича, а Ямбол почива в следващия кръг.

През първото полувреме двата отбора си размениха по една част, като първата бе за ямболии след 19:16, докато Спартак бе по-дейният тим през втората и обърна до 41:37 на голямата почивка. След това разликата в полза на домакините набъбна до двуцифрена - за 51:39 и оттам връщане нямаше.

Плевенчани доминираха под двата ринга, като овладяха 47 срещу 37 борби за Ямбол. Освен това, те показаха и по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 62% срещу 33% за гостите.

Николай Маринов се включи силно от пейката за Спартак с 19 точки и 7 асистенции. Константин Коев добави 17 и 7 борби. Николай Върбанов се отчете с 13 точки. С по 11 приключиха Иван Лилов и Цветослав Острев , като първият овладя и 12 борби.

За Ямбол най-резултатни бяха Евгени Иванов и Айзея Уилямс с по 13 точки. Станислав Говедаров остана с 12.КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен: "Не сме си правили сметки, че можем да победим лесно. Ямбол записа победи срещу част от водещите тимове и играе със самочувствие. Ние на моменти през първото полувреме бяхме и пренавити, като направихме лесни грешки, което не ни позволи да вдигнем разликата по-рано. Третата част се справихме доста добре в защита и там бе преломният момент. Не сме спирали за секунда да играем на 100%."

Иван Лилов, баскетболист на Спартак Плевен: "Ямбол напоследък играе по-сбит баскетбол, като събират и оставят повече стрелби от тройката. Първото полувреме нашата стрелба пък нашата стрелба не беше на ниво за разлика от второто, като направихме и по-малко грешки. Най-важен е крайният резултат. Надявам се другия мач да е по-интересен за феновете."

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: "За да няма много баскетболни достойнства този мач допринесе и моят отбор. Поздравявам Спартак. Ние спечелихме двубои срещу силни отбори, но с една съвсем различна игра. Измъчихме публиката с нашата игра, не толкова съперника. Това пък ми даде възможност да пусна младите, което за мен на този етап е най-хубавото."

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: "Поздравявам Спартак за победата. Смятам, че тя беше заслужена. До голяма степен не успяхме да изпълним тактическите указания, които си бяхме поставили. Липсата на един от високите ни играчи оказа влияние върху развоя на целия мач. Пожелавам успех на съперника."

 

 

 

 

Untitled Document