yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
АТРАКТИВНА И УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА ЗА ЯМБОЛ
9 март 2019

 
СЪБОТА, 9 МАРТ 2019
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА АРЕНА" ЯМБОЛ

107-77
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
24-22
28-20
26-21
29-14
СОФИЯ

Четвърта поред победа отбеляза отборът на Ямбол след близо месец пауза от официални мачове в НБЛ. Победната серия продължи с успех срещу младия състав на А1 Академик , който отстъпи при гостуването си в зала "Диана" с впечатляващата разлика от 30 точки - 107:77. Тимът на Иван Чолаков продължава своя възход и демонстрира отлична форма.

Двубоят започна обещаващо, като двата тима показаха отличен мерник и голяма доза баскетболни качества. След първата четвърт резултатът бе 24:22 в полза на Ямбол. През втората част играчите на Иван Чолаков записаха силна серия от 12-0, с която загатнаха за своята огнева мощ на паркета. На почивката домакините водеха с 52:44. След подновяването на играта превъзходството на Ямбол продължи своя ход. Гостите не успяха да намерят верния ритъм на игра, а от своя страна пък ямболии натрупаха комфортна преднина, която запазиха до края и победиха с разлика.

С голям принос за успеха бяха двамата американци в отбора - Айзея Уилямс, който отбеляза отбеляза 24 точки, а Ларон Смит - 22. Капитанът Станислав Говедаров завърши с 18 точки, а с 14 - Дарин Иванов.

За гостите от А1 Академик София най-резултатен беше бившият играч на Ямбол Андрей Иванов , който показа добра игра в родната зала и отбеляза 21 точки и 13 борби. С 20 точки завърши мача Александър Милов.


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: "Определено нашият отбор е по-майсторския. Младостта само не стига, още повече че липсваха и някои от основните играчи на Академик. Имаме още върху какво да работим, но един месец без игра не е най-доброто за един тим. Надявам се бързо да навлезем в игрови ритъм и да покажем, че и тази година не сме отбор само ще участва в първенството, а ще играе и съществена роля."

Станислав Говедаров, капитан на Ямбол: "До голяма степен изпълнихме указанията на треньора. Отборът на Академик има няколко контузени играчи и това до някъде определи и качеството на тяхната игра. Владеехме играта и контролирахме целия мач. Можеше още още в първото полувреме да дръпнем с голяма разлика, но във втората част нещата си дойдоха на мястото и заслужено взехме победата."

Георги Давидов, старши треньор на А1 Академик: "Ямбол е по-класен отбор от нашия и заслужено ни победи. Яд ме е, че разликата може би трябваше да бъде по-малко. Днес се опитах да дам шанс на всички състезатели и това може би беше причина за тази разлика. Тези момчета, които до този момент не са взимали голямо участие в мачовете се справиха страхотно. Разочарован съм от част от титулярите и не мога да си обясня тяхното поведение, играта им беше под нивото им и не мога да разбера защо."

Александър Милов, баскетболист на А1 Академик: "Труден мач за нас. Играхме едно добро първо полувреме с поносима разлика. Във втората част опитът на Ямбол направи ситуацията неприятна за нас с тази голяма преднина. Като едно малко извинение бих казал, че играхме в намален състав без двама основни играчи.Не може да допускаме такива разлика въпреки младостта си."

 

 

Untitled Document