yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
СЛЕД 16 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ У ДОМА СРЕЩУ СПАРТАК
30 декември 2018

 
НЕДЕЛЯ, 30 ДЕКЕМВРИ 2018
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА АРЕНА" ЯМБОЛ

80-96
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
18-26
19-27
22-16
21-27
СПАРТАК ПЛ.

 

След десетгодишно прекъсване „Спартак" Плевен най-после успя да измъкне победа от отбора на Ямбол като гост в зала „Диана" с 96:80. Гостите стартираха уверено и още през първите 10 минути показаха силна игра, с която поведоха в резултата с 26:18 след края на първия период. Втората четвърт отново премина под диктовката на Спартак Плевен, като с ново силно представяне на терена възпитаниците на Александър Дяковски продължиха да трупат комфортен аванс. Баскетболистите на Иван Чолаков не успяха да вземат инициативата и позволиха на плевенчани да диктуват темпото в три от четирите части. След почивката отборът на Ямбол се върна за кратко в мача и успя да свали разликата на пет точки, но гостите не допуснаха обрат и удържаха водачеството до финалната сирена.

За отбора на Спартак Плевен Константин Коев успя да отбележи 29 точки след 40 минути игра. С 25 завърши Николай Маринов.

Най-резултатен за домакините беше Дарин Иванов – 24 точки. Стоян Петков отбеляза 19, а по 13 – Станислав Говедаров и Никола Джурич.

 


ОТЗИВИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол: " Не мога да си обясня поведението на играчите си на терена. За мач, който е от значение за нашия отбор и при опитни играчи да изглеждаме по този начин е необяснимо за мен. Отборът на Спартак ни надигра отвсякъде - нападение, защита. Такъв мач като треньор не съм преживявал."

Ивко Ивков, играч на Ямбол: "Играхме много слабо в защита и позволихме на съперника да наложи своето темпо. Не успяхме да ги ограничим и допуснахме 96 точки насред зала „Диана", което е недопустимо. Като цяло основният ни проблем е слабата игра в защита."

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен: "Смея да твърдя, че успяхме да направим това, за което говорихме с момчетата преди мача. Успяхме да задържим Ямбол да играят постепенно в нападение, защото знаем, те играят много търпеливо. От нас се искаше да бъдем максимално концентрирани до края на всяка атака. Като успеваемост в нападение това е може би най-добрият ни мач. Доста грешки направихме в третата част и дадохме надежда, че могат да се върнат в мача. Горд съм с момчетата, че толкова бързо успяха да се вдигнат след тежката загуба от преди три дни.

Николай Маринов, състезател на Спартак Плевен: " Труден мач, въпреки че изиграхме много силно първо полувреме. Ямбол ни затрудниха с връщането си в третата част, но се радвам, че успяхме да вземем тази важна за нас победа."

 

 

Untitled Document