yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ТЪГА И ОГОРЧЕНИЕ
24 ноември 2018

 
СЪБОТА, 24 НОЕМВРИ 2018
18:30 ЧАСА, СПОРТЕН КОМПЛЕКС "СИЛА" ПЛОВДИВ

113-84
БУЛТЕКС 99
 
1
2
3
4
33-21
28-29
29-19
23-15
ЯМБОЛ

 

Академик Бултекс 99 грабна първа домакинска победа в Колодрума през новия сезон. Пловдивският баскетболен тим в пореден мач прехвърли границата от 100 точки и срази гостуващия Ямбол със 113:84 /33:21, 28:29, 29:19, 23:15/. Момчетата на старши треньора Дарко Костич през целия мач играха с много движение и настроение и зарадваха феновете си със страхотни комбинации и атрактивни изпълнения.

Академик Бултекс 99 започна по-добре от своя съперник и в защита и в нападение. В средата на първата четвърт домакините натрупаха аванс от 10 точки, който дори увеличиха с ефектен алей уп на Бачев след пас на Виткович в самия край на частта.

Втората започна с тройка на Груев, а студентите натрупаха още аванс до 18 точки. Той бе стопен до средата на четвъртината с две тройки на Матушев, въпреки че Говедаров от гостите междувременно натрупа 4 лични нарушения и бе сменен. В крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивка с преднина от 11 точки.

За разлика от другите си домакински срещи до момента Академик Бултекс 99 изигра отлична трета четвърт и с много движение и настроение сложи още 10 точки аванс преди последната част. В нея домакините продължиха да диктуват темпото и заслужено се поздравиха с крайния успех.

Петима играчи на домакините записаха двуцифрен актив, общо 10 се разписаха в мача. Академик Бултекс 99 показа и отличен процент в далечната стрелба – 9 тройки от 19 опита или 52 процента. Центърът Никола Вуйович бе над всички с дабъл-дабъл от 24 точки и 10 борби. Дайшон Найт също вкара 24 точки. Васил Бачев наниза 22 точки, а още двама завършиха с дабъл-дабъл – Питър Олисемека /14 точки и 11 борби/ и Младен Виткович /10 точки и 10 асистенции/. За Ямбол се отличиха Окосун с 14 точки и Дарин Иванов и Уилямс с по 13.

Дарко Костич, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Не съм доволен от играта ни в защита през първата част. В нападение играхме добре, но не и в отбрана. След почивката опитахме да вдигнем нивото и направихме добра разлика, а в атака отново стояхме добре. Доволен съм за отбора, за момчетата за публиката. Надявам се да спечелим и като гости на Черно море. Близо сме до първите 4 отбора, ще работим много през паузата, надявам се да привлечем още един баскетболист, за да засилим ротацията.

Никола Вуйович, Академик Бултекс 99:

Това беше много важен мач за нас след поредицата от домакински загуби. Имахме трудна програма в началото, но се радвам, че взехме тази ценна победа преди паузата. Отборът ни е добър, треньорът – също. Ще направим всичко възможно да подобряваме играта си и да спечелим и следващия мач с Черно море.

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол:

В защита не играхме нищо, дори им помагахме. Те също не пазеха много добре, но ние им помагахме. Съжалявам, че моят отбор изглеждаше по този начин. Предстои ни много работа, особено в защита.

Дарин Иванов, Ямбол:

Не ме радва това, което стана днес. Дошъл съм в Ямбол да побеждавам, а не да губя с 30 точки разлика. Започнахме нелошо, но все още не сме обиграни, липсва ни организация. Вкарахме 84 точки, което е добре за гостуващ отбор, но в тази среща големият ни проблем бе защитата. Трябва да се затваряме в залата и да работим много. Поздравявам домакините – те са по-добрият отбор и го показаха днес.

 

 

 

Untitled Document