yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
МАЧ, КОЙТО ЯМБОЛ МОЖЕШЕ ДА ВЗЕМЕ
17 ноември 2018

 
СЪБОТА, 17 НОЕМВРИ 2018
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "ДИАНА АРЕНА" ЯМБОЛ

82-89
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
24-22
25-22
15-18
18-26
БЕРОЕ

 

Баскетболистите на „Берое” измъкнаха трудна победа срещу отбора на Ямбол при гостуването си в зала „Диана” в мач от VII кръг на НБЛ. Воденият от Любомир Минчев тим сe наложи с 89:82 точки.

Двубоят започна равностойно, като двата отбора си размниха многократно лидерството в началните минути. Малко след средата на частта гостите от Стара Загора успяха да се откъснат напред с 23:15 след точни стрелби на Франкамп и Бачински от зоната за три точки, но в оставащото време ямболии затегнаха защитата, а серия от 9:0 им позволи да поведат с една точка след 10 минути игра – 24:23.

На полувремето двата тима се оттеглиха при резултат 49:45 в полза на играчите от Ямбол. Изключително стегнатата защита на домакините не позволи на старозагорци да се откъснат напред и в третата четвъртина. Решаващи за крайния резултат се оказаха последните пет минути, в който гостите не само изравниха точките, но и натрупаха малка преднина, достатъчна за успех им.

Най-резултатни за отбора на Ямбол бяха Огустин Окостън – 20 точки и Ивко Ивков – 12. За отбора на „Берое” Конър Франкамп отбеляза 27, а Адонис Филър – 17, а Янев се отчете с 15 за крайния успех на отбора от Стара Загора.

 

 

Иван Чолаков: Мисля, че стана добър мач, зрелищен и с много емоции за публиката. От спортно-техническа гледна точка мисля, че също се получи добър мач. Не ни стигнаха силите. Направихме няколко грешки в решаващи за мача моменти и от там дойде победата на Берое. Мисля, че показахме известен напредък в играта. Надявам се в следващите мачове да играем още по-добре.

Любомир Минчев: Днес играчите на Ямбол излязоха доста по-мотивирани за битка от нас. Не случайно ни водеха до втората част. Не бяха малко и грешките ни, което позволи във втората четвърт да ни дръпнат в резултата. Коренно различно беше отношението ни в третата и четвъртата част, но за съжаление високите ни играчи натрупаха фалове, което ни затрудни. Хубаво е, че до края на мача променихме отношението си и взехме победата.

Тихомир Желев: Трудна победа срещу показалия доста агресивна защита отбор на Ямбол. Видяхме един друг съперник, който нямаше нищо общо с играта си в последните мачове. Допуснахме грешки, които отборът на Ямбол използва, но за радост в последните минути успяхме да се мотивираме и вземем победата.

Ивко Ивков: Получи се добър, равностоен мач. За съжаление силите не ни достигнаха. Допуснахме и грешки, но когато имаш съперник, който е с далеч по-скъпа селекция няма как да се играе лесно.

 

 

Untitled Document