yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ С ПЪРВА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА
3 ноември 2018

 
СЪБОТА, 3 НОЕМВРИ 2018
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ

90-79
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
16-27
32-23
21-9
21-20
ЧЕРНО МОРЕ

Ямбол победи с 90:79 (16:27, 32:23, 21:9, 21:20) Черно море Тича в мач от петия кръг от НБЛ пред собствената си публика в зала "Диана". Това е първи успех за Ямбол и пета загуба за варненския тим от началото на сезона в мъжкото баскетболно първенство.

Гостите от Варна започнаха ударно срещата, като поведоха с 14:1. След 04:32 мин. игра на терена за Ямбол се появи Никола Джурич, който раздвижи играта на своите. Въпреки това домакините не успяха да наваксат големия си пасив. Втората част започна по-добре за тях, като след няколко добри изяви на Ивко Ивков още в началото и забивка на Огъстин Окосун разликата беше стопена до 1 точка (34:35). Все пак варненци се оттеглиха с аванс от 2 точки на почивката (50:48).

След паузата играчите на Иван Чолаков изглеждаха преобразени. Те диктуваха темпото на игрището от началото и завършиха частта с преднина от 10 точки (69:59). "Моряците" продължаваха с опитите да се върнат в срещата, а кош на Цветомир Куртев намали разликата до 5 точки (64:69). След това Черно море загуби ритъма си и позволи на съперника да се откъсне със 17 точки (81:64), а до нов обрат в срещата не се стигна.

За Ямбол Айзея Уилямс завърши с 26 точки, а по 13 добавиха Никола Джурич и Огъстин Окосун.

За Черно море Тича Георги Боянов се отличи с дабъл-дабъл - 23 точки и 14 борби, а Цветомир Куртев наниза 18.

 

 

Иван Чолаков, старши треньор на “Тунджа”- Ямбол:

“Общо взето не съм доволен от моя отбор. Не съм си представял, че ще изглеждаме по този начин. Надявам се по-нататък да стоим по-добре и в нападение, и в защита.”

Дарин Иванов,”Тунджа”- Ямбол:

“ Отборът на Варна е съставен от млади и талантливи момчета. Началото беше трудно за нас, неочаквано ни надскочиха в първото полувреме. След направените анализи на почивката, успяхме да се върнем в мача и да победим, което беше важно за нас. Надявам се да продължим оттук нататък да играем добре и да се развиваме. Радвам се, че съм в Ямбол и съм благодарен на Иван Чолаков за това. В отбора ни се дава шанс на млади играчи, на български играчи. Искам да благодаря и на ямболската публика, която ни помогна да се върнем в мача.”

Галин Стоянов - Патрик, старши треньор на Черно море:

”Мачът започна добре за нас, но няма как да се надяваме на победа, при условие, че имаме шест асистенции и 22 грешки . Отборът на Ямбол няма отбелязана тройка в първата част, във втората вкарва пет от шест, а ние продължаваме да не излизаме достатъчн агресивно срещу хора, които явно могат да вкрават. Стъпка по стъпка, отборът на Ямбол взе инициативата,докато ние смятахме, че мачът ще продължава нормално и спокойно за нас, че ще запазим разликата. Естествено това няма как да се случи в модерния баскетбол.Водим се за млад отбор, а в един момент се оказва, че по-опитните бягат повече от младите. Логично е, когато нямаш опит, да бягаш повече, да пазиш повече, да скачаш повече - трябва да компенсираш с нещо. Индивидуалната отговорност не се осъзнава достатъчно.

Веселин Георгиев, капитан на Черно море Тича:

” Колкото и нескромно да звучи, мисля, че спокойно можехме да победим в този мач, особено след доброто начало. Но сме много назад тактически: не изпълняваме конкретните тактическите планове, които са зададени от треньора, както през седмицата, така и по време на мача. Това ни изигра лоша шега. Смятам, че изгубихме мача поради липса на тактическа дисциплина. Не можем да прехвърляме винаги вината върху младите и да се оправдаваме с младостта на отбора. Ако се замислим, по-голямата част от мача се изнася от по-опитни играчи. Трябва да имаме тактическа дисциплина, иначе нещата няма да се получат. Надявам се да си извадим поуки и в следващите мачове да играем по-добре.”

 

Untitled Document