yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ЗАГУБИ В ПЛЕВЕН СЛЕД ПРОДЪЛЖЕНИЕ
20 октомври 2018

 
СЪБОТА, 20 ОКТОМВРИ 2018
18:00 ЧАСА, СПОРТНА ЗАЛА "БАЛКАНСТРОЙ" ПЛЕВЕН

СПАРТАК
 
1
2
3
4
ЕТ
13-10
26-24
23-20
10-18
13-2

ЯМБОЛ

Плевенчани започнаха по-съсредоточено и след 10 минути игра на таблото вече пишеше 13:10 в тяхна полза. През втория период гостите заложиха на стрелба от разстояние, което ги държеше в двубоя за 34:39. Домакините стартираха третата четвърт със серия от 11-0, дело на Николай Маринов и Николай Върбанов, което им донесе двуцифрена преднина. Успешен наказателен удар на Стоян Петков фиксира 54:62 след 30 минути. През последните 10 минути ямболии се вдигнаха на щурм и чрез Александър Матушев обърнаха за 68:67. Тройка на Николай Маринов и даде ново лидерство на плевенчани за 70:68. Айзея Уилямс вкара за 70:70. Николай Върбанов бе точен за 72:70 за Спартак 6.8 секунди преди сирената. Уилямс прати мача в продължение след 72:72. В допълнителните 5 минути Спартак взе своето с крайното 85:74.
За победителите над всички бе Николай Маринов с 20 точки. Константин Коев и Николай Върбанов добавиха по 17, като първият овладя и 10 борби.
Айзея Уилямс бе резултатен за Ямбол с 20 точки. Александър Матушев остана с 19.

За доброто настроение на публиката по време на паузите си грижиха момчетата от група DMS, а топката бе изнесена от няколко дечица от школата на плевенския клуб.

 

Иван Чолаков (Ямбол):

“Искам да поздравя отбора на Спартак. Отдавна не бях виждал толкова пълна спортна зала. Всички знаем, че спорта е за хората. Относно моя отбор, мисля, че имаме изключително нисък процент успеваемост от високите състезателите и прекалено много грешки в постепенните ни атаки. Най-вероятно и Станислав Говедаров липсваше, но мисля, че отборът тепърва ще показва лицето си.”

Александър Дяковски (Спартак Плевен):

“Основната ни задача бе да не се поддаваме по темпото на Ямбол. На няколко пъти вдигахме разликата, но и от тяхната игра и заради наши грешки в нападение, те се върнаха накрая. Знаехме, че ще има грешки от пренавиване, но в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре. Хубаво е, че показахме накрая характер в тежкия момент.”

Александър Матушев (Ямбол):

“Малко не ни достигна, но играхме добре в защита и в нападение. Мисля, че имаше няколко отсъждания, които не бяха точни, и мисля, че те решиха мача. Станислав Говедаров много помага на нашия отбор и липсата му се видя в този двубой. Мисля, че с всеки мач ще подобряваме играта си.”

Цветослав Острев (Спартак Плевен):

“Мачът сами си го направихме интересен накрая. При 16 точки за нас получаваме две тройки и позволихме на Ямбол да се върне в двубоя. Това са си наши минуси и с времето ще ги коригираме. За хората със сигурност мачът е бил интересен с това продължение.”

 

 

 

Untitled Document