yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
МНОГО ЛОШ СТАРТ НА ПЪРВЕНСТВОТО ЗА ЯМБОЛ
6 октомври 2018

 
СЪБОТА, 6 ОКТОМВРИ 2018
18:00 ЧАСА, СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ПРАВЕЦ"

СОФИЯ
 
1
2
3
4
22-19
21-25
23-9
26-13
ЯМБОЛ

 

Отборът на Академик София постави ударно начало на новия сезон в НБЛ. Пред своя публика в Правец, момчетата на Георги Давидов разгромиха Ямбол с 82:66. Александър Илиев беляза завръщането си в Академик след сезон в Балкан с 18 точки за успеха, между които 3/4 от тройката. Най-полезният баскетболист на Европейското първенство до 18-годишна възраст, Дивизия Б в Скопие - Цветомир Чернокожев, завърши втори по резултатност - 16 точки, към които прибави 8 борби. Крилото бе под пара и от тройката с 4/10. Николай Грозев също започна на ниво новата си сметка в родния си град след година в Черно море - 15 точки като титуляр, 6 борби и 6 асистенции. За Ямбол единствен на ниво бе новото попълнение Огъстин Окосун с 26 точки и 8 овладени под коша топки.

Георги Давидов (Академик) : Това искам от тях - агресия! Доволен съм от победата и от играта на момчетата! Всички се включиха чудесно и с принос! Не искам да отличавам никой, защото трябва да изброя целия отбор! Това искаме от тях: агресия и отборна игра , дано го запазим за по-дълго време! Но мача вече е в историята и сега трябва да докажем , че това не е било случайно!Имаме много тежко гостуване във Варна , където традиционно се играе трудно и трябва да се подготвим много добре за тях! Вярвам , че момчетата ще останат съпили на земята! Имаме още потенциал!

Цветомир Чернокожев (Академик) : Това е само една победа Бяхме крайно мотивирани да започнем сезона така, както искаме и така както хората, които вярват в нас. Радвам се, че се получи, но това е просто една победа и ние продължаваме това, което сме започнали и ще бъде достатъчно да показваме желанието си така, както днес във всеки двубой!

Иван Чолаков (Ямбол): Не сме готови Видя се, че просто не сме готови. Казвам го с цялата отговорност, която нося като треньор на този отбор. Без да търся оправдания и да се крия. Имаме нужда от още време, от още мачове. Изпуснахме организацията на играта, поддадохме се на хаос и това доведе не само до загуба, а и до поражение с разлика, което мисля, че не заслужавахме, защото в голяма част от двубоя успявахме да се държим.

Огъстин Окосън (Ямбол) : Не успяхме да покажем на какво сме способни. Не успяхме да покажем на какво сме способни. Това не е истинското лице на нашия отбор. Просто лош старт, от който ще извлечем поуки занапред. Ние сме тим с характер и това ще си проличи в следващите ни мачове през сезона. Лигата едва сега започва.

 

 

Untitled Document