yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЛЕВСКИ САМО ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ
5 април 2018СЪБОТА, 5 АПРИЛ, 2018
17:00 ЧАСА - АРЕНА АРМЕЕЦ-2, СОФИЯ

100-70
ЛЕВСКИ
 
1
2
3
4
31-22
22-23
13-24
12-23
ЯМБОЛ


Левски Лукойл се наложи като домакин на Ямбол със 100:70 в първия мач от 23 кръг на Националната баскетболна лига. „Сините" приеха съперника в тренировъчната зала на „Арена Армеец", а след последната сирена сложиха успешен край на 96-часовия маратон, в който изиграха общо три двубоя у нас и в Балканската лига. Гостите натрупаха преднина във встъпителните минути с 9 безответни точки. Точно 120 секунди, обаче, бяха достатъчни на селекцията на Константин Папазов да заличи пасива си и да обърне нещата в своя полза. След 10 минути на паркета везните бяха в посока на Левски Лукойл – 31:22. Разликата между двата тима на полувремето бе 8 точки, но силно завръщане от съблекалните направи дистанцията двуцифрена. Последният период, започнал при 77:58, бе изигран за протокола. За победителите Павлин Иванов завърши с 18 точки , следван от Божидар Аврамов с 15 и 7 асистенции. Неманя Милошевич отбеляза 11, а с по 10 се включиха Крис Минков и Веселин Веселинов. Кийт Клентън хвана 12 борби. Алън Арнет отговори с 24 точки за ямболии, а с 18 остана Стоян Петков. В следващия 23-ти кръг на НБЛ Левски Лукойл почива, а Ямбол посреща у дома Рилски спортист. Следващият двубой на столичани от родния елит е гостуване на самоковци на 18 април, но преди това Папазов и компания ще пътуват отново до полите на Рила за Файнъл Фор в Балканската лига (14-15 април).


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Константин Папазов /старши-треньор на Левски Лукойл/: „Най-трудните битки и най-тежките изпитания за нас тепърва предстоят. Всички знаем колко високи са целите и колко голяма е отговорността пред нас. Адмирации за борбата и за характера, с които Ямбол винаги играе и винаги трябва да служи за пример на останалите. Хубавото е, че в този отбор волята и жаждата за изява, играта с чест и с достойнство никога не се променят, независимо от обстоятелствата. Ние нямаме време за губене, дори по празниците мислите ни ще бъдат насочени към това, което стои пред нас. Целим се в Балканската лига, а голямата ни цел и задача, разбира се е титлата. Използвам случая да пожелая здраве, светлина и смирение на всички българи, не само по Великден."

Христо Николов /Левски Лукойл/: „Всеки мач за нас е важен. Не подценяваме никого, особено отбори с традиции и с богата история като Ямбол. Поздравления за момчетата и за Иван Чолаков, които във всеки мач дават най-доброто от себе си. Ямбол е място, откъдето винаги са излизали талантливи млади играчи. Вижда се и че в сегашния отбор Чолаков дава път на младите. Ние трябва да останем фокусирани, да бъдем спокойни, да работим здраво и да следваме целите си, които пред нас са големи и тепърва предстои да бъдат реализирани. Светли празници на всички в българския баскетбол."

Стойо Чолаков /Ямбол/: "Отборът на Левски доминираше през по-голямата част от мача и напълно заслужено спечелиха. На моменти бяхме прекалено пасивни в защита, от това се възползваха домакините и ни наказаха с добър процент от лиинията за три точки. За мое съжаление сме прекалено колебливи и непостоянни и затова се получават такива разлики."

Иван Чолаков /старши-треньор на Ямбол/: "Няма смисъл да коментирам качеството на играчите, с които разполага Левски Лукойл, нито има смисъл да говорим за разликата в класите. За мен единственото позитивно нещо за нашия отбор в този мач е, че дадох възможност на младите ни момчета да поиграят повече. Много съм доволен от тях. Допълнителен проблем бе отсъствието на капитана ни Станислав Говедаров. Контузен е, има разкъсана капсула на ръката и най-нормалното нещо е да му дам почивка и да е на линия за важните за нас мачове."

 

 

 

 

Untitled Document