yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЧЕТВЪРТ ПОБЕДА ЗА ЯМБОЛ В НБЛ
2 февруари 2018ПЕТЪК, 2 ФЕВРУАРИ, 2018
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

90-83
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
25-21
21-21
19-25
25-16
АКАДЕМИК СОФИЯ

 

Баскетболистите на Ямбол постигнаха своята четвърта победа във Виваком НБЛ след като надиграха младият и амбициозен тим на Академик – София с 90-83. Мачът беше напълно равностоен. Двата отбора си размениха водачеството в него цели 23 пъти. Само по-голямото самочувствие и опит на някои от играчите на Ямбол доведоха до измъчената им победа.
След като влязоха за последните десет с две точки преднина момчетата на Георги Давидов отбелязаха два поредни коша и поведоха с 71-65 девет минути преди края – най-голямата за тях разлика в резултата. Изненадата на кръга като че ли се печеше, но тогава последва серия от 7-0 за домакините, които отново поведоха. Младият отбор на Академик не се пречупи и чрез Марин Маринов и Георги Дамянов отново поведоха 75-72. С два коша на Алън Арнет и „тройка „ на Брайкус Перин Ямбол дръпна с 80-75. Силните изяви на Арнет продължиха. Капитанът на домакините Станислав Говедаров показа отново силата на характера си и това бе достатъчно Ямбол да поведе с комфортните десет точки 87-77 две минути преди края.
Най-резултатен в мача стана Алън Арнет, който отбеляза 33 точки – рекордни за играч на ямболския отбор през сезона. Той успя в 14 от 20-те си стрелби от игра (70.0%). Взе 8 борби и направи 4 асистенции, като не допусна нито една грешка. Ефективността му от +43 е рекордна за Ямбол в редовния сезон. Най-високото до сега постижение на този показател принадлежеше на Вадим Река от +42 направено на 11 януари 2008 срещу Лукойл Академик в Правец. Станислав Говедаров завърши с 16 точки.
За Академик – София с по 16 точки са Александър Милов и Марин Маринов. Цветомир Чернокожев е с „дабъл-дабъл“ – 11 точки и 11 борби.

КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Георги Давидов: В този мач съм много доволен от играта на отбора. От всички момчета, от цялото им поведение. Браво за това. Бяхме близо до победата. Като че ли малко не ми достигна, но това малко е и много. Повече опит, повече работа, повече вяра дори и късмет.
Искам да поздравя отбора на Ямбол за победата.

Александър Милов: Със сигурност изиграхме най-добрият си мач до сега в тази формация. Въпреки, че получихме 90 точки играта ни в защита бе по-добра отколкото до сега. Накрая като че ли опита на играчите на Ямбол надделя за тяхната победа. Ние имахме своите шансове, но при 6 точки преднина за нас направихме глупави грешки и изтървахме предимството си.

Иван Чолаков: Доста съм разочарован от някои от моите състезатели. Не изпълняваме това което тренираме и искаме да играем в мачовете. Не спазваме тактическа дисциплина. Персоналната ни защита е направо нула. Не може да правим отборна защита, като ти липсва персоналната. Хареса ми отбора на Академик. Добра игра. Показват, че растат в развитието си тези млади момчета. Стараха се повече от нас, за което ги поздравявам.

Алън Арнет: Щастлив съм, че победихме. След няколко разочароващи загуби е добре, че победихме днес. В този мач не обръщахме достатъчно внимание на детайлите и в големи периоди от него не бяхме съсредоточени. Играхме срещу добър млад отбор. Те играха бързо и се трудиха много. Това ни затрудни.

 

Untitled Document