yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СЕ СБОРИ, ЗАГУБИ ОТ КЛАСЕН ОПОНЕНТ.
ПЕТЪК, 29 ДЕКЕМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

84-103
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
23-21
16-20
22-29
23-33
БЕРОЕ


Ямбол загуби последният си мач за 2017 от гостуващият тим на Берое с 84-103. Въпреки голямата разлика в резултата, която се получи в края на мача двата отбора си разделиха водачество в резултата - по 19 минути.
Първата четвърт бе равностойна и завърши с 2 точки преднина за домакините 23-21. Те имаха и по-голяма водачество в резултата, но не успяха да го задържат. Почти по същият начин се развиха и вторите десет минути от двубоя. Ямбол успя да поведе с осем точки в 15-та минута – 36-28. Доста по-класният отбор от Ст. Загора обаче се възползва от колебание в играта на домакините и намалиха разликата. С последната си атака за първото полувреме дори поведе в с 41-39.
Докато имаше свежест у играчите на Ямбол те успяваха да се държат близко до своя опонент и през първите минути на второто полувреме. В края на третата част обаче бе ясно, че старозагорци имат явно превъзходство и няма да изпуснат мача. Разликата в резултата чувствително се увеличи за да достигне 21 точки – най-голямата в мача.
Берое по най-добрият начин се възползваха от голямото превъзходство, което имат в подкошитето при отсъствието на Николай Върбанов за Ямбол. Центърът им Аджехи Бару постигна „дабъл-дабъл“ от 30 точки и 10 борби, като пропусна само два от 13-те си стрелби. В стрелбата близо под коша победителите реализираха цели 62 точки при успеваемост 79,5 %.
Освен Бару силни изяви в мача имаха и тримата варненци в състава на Берое. Янев, Желев и Цонков реализираха съответно 16, 19 и 15 точки. Майк ДиНуно направи 11 асистенции.
За Ямбол четирима играчи завършиха с двуцифрен актив. Най-резултатен отново бе американският гард Алън Арнет с 24 точки. Сънародникът му Брайкус Перин завърши мача с 16. Играчите, на които винаги може да разчита Ямбол С.Говедаров и С.Петков се отчетоха с 13 и 14 точки.


КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА

Любомир Минчев: Не започнахме добре мача. През първото полувреме имахме много лош процент стрелба. Вкарахме само една „тройка“ от единадесет опита и то в последната атака на полувремето. През второто полувреме успяхме чувствително да вдигнем успеваемостта на стрелбата. В защита също заиграхме по-агресивно и мисля, че напълно заслужено спечелихме.

Александър Янев: Мисля, че се получи добър мач. До края на третата част не се знаеше, кой ще победи. Още преди мача знаехме, че няма да ние лесно. Ямбол играят традиционно силно в своята зала, но всички зрители видяха, че играхме много добре в четвъртата част и в защита и в нападение и успяхме да пречупим отбора на Ямбол.

Николай Върбанов: Нашият отбор се държа добре в мача докато имахме сили. Знае се, че имаме проблеми с контузени състезатели. После дойде умората, а от там спадна и концентрацията. Това според мен бе главната причина, заради която не успяхме да задържим разликата в резултата, която нарасна чувствително. Допуснахме грешки в защита, от които дойдоха лесни кошове за Берое. Направихме пропуски от позиции за стрелба, от които трябваше да постигнем лесни кошове. Това стана в много важни моменти от мача.

 

 

Untitled Document