yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ЗАРАДВА СВОИТЕ ФЕНОВЕ С ПОБЕДАСЪБОТА, 9 ДЕКЕМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

76-70
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
12-22
18-11
20-15
26-22
ЧЕРНО МОРЕ

Ямбол победи гостуващия Черно море Тича с 76-70. Баскетболистите на Иван Чолаков постигнаха втората си победа в НБЛ и прекъснаха серия от пет загуби. Варненският отбор пък имаше три поредни победи, но бяха спрени от Непреклонните от Ямбол.
Мачът започна неочаквано добре за Черно море Тича. Момчетата на Дарин Великов поведоха в цели 14 точки (най-голямата разлика за тях в мача) 21-7 след първите седем минути. След края на първата четвърт варненци имаха преднина от десет точки 22-12. Черно море Тича задържаха комфортната си преднина и през по-голяма част на втората четвърт. Четири минути преди края на първото полувреме те отново поведоха с 14 точки 32-19. Ямбол обаче отвърна със серия от 11-1 и първите двадесет минути завършиха със само три точки преднина за отборът на Варна.
Третата четвърт започна вихрено за Ямбол. С кошове на А.Иванов и А.Арнет домакините за първи път поведоха в резултата 34-33. Силните им изяви продължиха и те поведоха с осем точки 46-36 малко преди края на периода. „Моряците“ разбира се нямаше как да се примирят с това и най-вече благодарение на бившите играчи на Ямбол М.Боцка и Ц.Острев намалиха разликата в резултата на две точки 48-50, при който започнаха последните десет минути от този вълнуващ двубой, в който лидерството в резултата се смени 14 пъти.
Пред своите ентусиазирани привърженици Ямбол поведе с 9 точки 63-54 при оставащи 5:23 минути до края. В този момент за 5 лични нарушения играта напусна С.Петков. Преди това за натрупани фалове в игра вече не бе и другият висок играч на Ямбол А.Иванов. От прекаленото си надмощия под коша се възползваха от Черно море Тича и успяха да поведат отново в резултата с една точка 67-68 2:23 до края. Предстояха напрегнати минути, които Ямбол изигра по-разумно. Важни успешни наказателни удара от С.Говедаров и С.Чолаков дадоха увереност на домакините. Бърза атака завършила с кош на Е.Иванов подпечата победата на Ямбол.
Най-резултатни за победата на Ямбол отново бяха американците в отбора. Б.Перин завърши с 22 точки, а А.Арнет с 21 точки и 12 борби. Той постихна ефективност от +29 – най-висока от всички играчи в мача. Приносът на С.Илиев бе най-голям за Черно море Тича. Той завърши мача с 23 точки и 7 борби. М.Боцка и Ц.Острев добавиха по 15 точки.

За Ямбол предстои втори пореден домакински мач срещу Академик Бултекс 99. Черно море Тича ще трябва да гостува в София на Левски 2014 в следващия кръг.

КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА

Дарин Великов: Първото полувреме поведохме с 14 точки, но не успяхме да задържим тази разлика. На полувремето трябваше да водим с много по-голяма разлика. Това е най-слабият мач, който изиграхме в нападение. Успяхме в края му отново да поведем с една точка, но не взехме правилни решения в атака. В предните ни мачове винаги вкарвахме по 80-85 точки. Има такива мачове като днешния. Отдавам загубата ни основно на слабата игра в нападение.

Веселин Георгиев: Искам да честитя победата на Ямбол. Тя е напълно заслужена. Дадохме възможност те да се разиграят и когато това стане в тази зала е много трудно да бъдат победени. Не невъзможно, но много трудно. Има няколко причини за нашата загуба. Една от тях е , че пропуснахме повече от десет наказателни удара. Другата е, че им позволихме да си играят играта. Това не трябваше да се получава.

Иван Чолаков: Мачът бе доста драматичен въз основа на неговото развитие. В началото Варна поведоха с много. После ние имахме голяма преднина. После мача стана равен и накрая имахме и късмет за да победим. Реално мача не бе на особено високо равнище. В двата отбора има играчи, които можеха да представят по-високо качество. Може би и важността на мача да е сковало играчите. Мисля, че и двата отбора имат по-големи възможности.

Стоян Петков: Честитя победата на моите съотборници. Въпреки трудностите, които изпитваме в подкошието успяхме да победим и да зарадваме нашите привърженици. Надявам се те ще ни подкрепят и в следващите мачове. Тази победа дойде на време. Прекъснахме серия от пет загуби в НБЛ. Идва ни добре и за самочувствие. Ще продължим да се стараем на предела на възможностите ни и ще се опитваме да даваме най-доброто от себе си.

 

 

Untitled Document