yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ ПРОПУСНА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПОБЕДАСЪБОТА, 18 НОЕМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

79-86
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
15-21
25-28
17-23
22-14
БАЛКАН


Баскетболистите на Балкан постигнаха своята шеста поредна победа в редовния сезон на Vivacom НБЛ. Те надиграха тима на Ямбол с 86-79 и така запазиха първото място в класирането след 7-я кръг.
Двубоят започна равностойно, като в неговото начало пет пъти се смени водачеството. Балкан заигра по-агресивно и успях да увеличи преднината си на 18-11. „Тройка“ на Уошинктън в самия край на частта оформи резултат 21-15. Втората част започна отново с превъзходство на гостите. В средата и след кошове на В.Петков и Х.Захариев Балкан поведоха с 14 точки 25-39. Тази голяма преднина се запази почти до края на частта. Кош на С.Иванов и три сполучливи наказателни удара на Б.Перин я намалиха до 9 точки 49-40 на полувремето. Третата част започна със седем безответни точки в коша на домакините. За да приключи с цели 15 в полза на победителите в мача 72-57.
Ямболските баскетболисти и този път проявиха характер и само за малко повече от две минути намалиха изоставането си до 5 точки 67-72, след като направиха серия от 8-0. Три минути и 21 сек. преди края Балкан водеше само с 1 точка. Ямбол имаше атака, с която да поведе в резултата, но не успя да стори това. Няколко добри атаки на И.Кесар отново дадоха комфортна преднина за отбора му. Ямбол имаше своите шансове дори и да спечели мача, но важни за неговия развой отигравания на С.Говедаров, А.Арнет и Е.Иванов не успяха.
Най-резултатен играч в мача се превърна националът Х.Захариев с 21 точки. Той добави към актива си 8 борби и 5 асистенции. Съотборниците му И.Кесар е с 17 точки и 9 борби и Д.Уошинкън с 18 точки и 7 борби имат най-голям принос за победата на Балкан.
В отсъствието на контузеният Н.Върбанов младият център на Ямбол А.Иванов за първи път в кариерата си за отбора изигра пълни 40 минути, като се отчет с 16 точки и 8 борби. С.Петков изигра силен мач със 17 точки и 6 борби. Б.Перин се включи добре от пейката реализирайки 18 точки.
Балкан се възползваха по най-добрия начин от превъзходството, което имат в подкошието и взеха 15 борби повече от опонента си. Въпреки, че Ямбол има по-висок процент в стрелбата от игра 48,3 % (29-60) срещу 46,4 (32-69) важни се оказаха и 5-те „тройки“ повече за Балкан.


КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА

Неманя Видич: Нямам коментар за мача. Всички видяхте какво се случи. (Ядосан и твърде не приветлив. )

Иван Чолаков: Мисля, че стана добър мач. Играхме добре, според нашите възможности, имайки в предвид ограничения ни състав в отсъствието на Николай Върбанов и Стой Чолаков. Благодаря на моите състезатели, че направиха двубоя да предизвика интерес у нашите фенове с интригата си. За сега съм доволен от желанието и старанието, но има много какво да се желае още при взаимодействията ни в нападение.

Христо Захариев: Получи се тежък мач. Мисля, че двата отбора играхме добър баскетбол. Ямбол са доста добър отбор, с добър треньор. Знаехме, че няма да е леко. Допуснахме опонента ни да се върне в мача. Така се събуди публиката и стана много трудно. Радвам се, че успяхме да вземем мача. Имахме отворени стрелби, които пропуснахме, но си взехме борбите в нападение и това ни помогна да спечелим накрая.

Станислав Говедаров: Тежък мач. Знаете, че имаме проблеми с контузен и наказан състезател. Срещу силния и добре окомплектован отбор на Балкан мисля, че успяхме да вземем максимума и при малко късмет можехме и да се поздравим с успех. Съжалявам, че не успяхме да се възползваме от възможността, което ни се отдаде да спечелим мача.

 

 

Untitled Document