yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document
ЯМБОЛ НЕ УСПЯ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЛЕВСКИ 2014


СЪБОТА, 4 НОЕМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

77-89
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
17-26
23-17
10-24
27-22
ЛЕВСКИ


Ямбол загуби домакинският си мач от отбора на Левски 2014 с 77-89.
Левски 2014 успяха да дръпнат в резултата с 9 точки в края на първата четвърт, но през вторите десет минути домакините наваксаха изоставането. Изключително важни за развоя на мача бяха първите две минути на третата част. Тогава гостите отбелязаха седем безответни точки поведоха с 50-40. Те успяха да увеличат преднината си до 17 точки, при която завърши третата част. Ямбол не се предаде и успя да намали разликата до 10 точки – 62-72. Тогава единият от реферите свири нарушение с изпълнение на наказателни удари на Стойо Чолаков. Последваха техническо нарушение и дисквалификация на играча на Ямбол. Последните минути се доиграха от по-младите играчи на двата отбора. Някои от които успяха и да впечатлят с изявите си.
Най-резултатен за победителите е Алекс Симеонов с 19 точки, към които прибави и 7 борби. Пореден силен мач и за центъра на Левски Никола Маравич, който направи „дабъл-дабъл“ от 17 точки и 14 борби. Той е играча с най-висок ефективност от +27 и може да бъде обявен за MVP на двубоя. Пет баскетболисти на Левски завършиха с двуцифрен точков актив.
Най-много точки в мача вкара американският гард на Ямбол Брайкус Перин 27, със стрелба от игра 10/19. Алън Арнет добави 18 точки. Единствено двамата американци на домакините завършиха с повече от десет точки за своя отбор. Превъзходството на Левски в този мач се изразява най-вече със спечелените десет борби в повече 43 на 33. Стрелбата им от игра е 49,2 % (31-63) срещу 43,9 % (29-66) за Ямбол. Победителите имат висок % в стрелбата за три точки – 43,8 % (7-16) срещу 30,0 % (3-10). Ямбол е отбора до сега в първенството, които използва най-малко стрелбата за три точки. Едва по 11,1 опита на мач, а от там и вкарват най-малко „тройки“ по 3,2.


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Константин Папазов: За разлика от други мачове, които съм имал в тази зала този премина доста спокойно. Мисля, че превъзхождаме отбора на Ямбол. По-голямата ротация, която използвам дава това превъзходство. Трябваше още на полувремето да се откъснем с по-голяма разлика, но сърцатата игра на домакините ни принуди да грешим и да не успяваме да отиграем по-най-добър начин положенията си. При центровете Мароевич се справи с Върбанов. По-добре тичаше от него, по-подвижен и това даде превъзходство. Разликата накрая стана малко по-голяма, защото когато на терена бяха резервите много добре се включи Иван Алипиев с две „тройки“. В Ямбол добро впечатление ми направиха две млади момчета. Андрей Иванов според мен до 2-3 години ще бъде национален състезател. Такива като него в България са малко. Стилиян Иванов също се включи в игра много сърцато. Ямбол има на какво да стъпят и докато си подобрят финансовото състояние имат играчи от школата, които да ги държат. Американците им не са лоши, но са от ниския ценови контингент и няма какво повече да дадат. В днешно време спорта е отражение на финансите. Резултатите не зависят от класата на Иван Чолаков или от голямото желание на хората в Ямбол. Колкото и да е добър Иван Чолаков като треньор с осми-девети бюджет отбор може да го направи малко по-добър, но не и втори по игра. Тази зала е била пълна и пак ще бъде. Въпрос на ситуация. Хората в града трябва да вярват. Да има Община, която да стой зад гърба на своя отбор и хора с възможности да помагат.

Алекс Симеонов: Труден мач за нас. Веселин Веселинов има проблеми и в предвид на това, че в Ямбол трудно се играе треньорският щаб реши да го запази. Мисля, че изиграхме добър мач. Спазихме треньорските указания, а те бяха да играем по-бързо, на контра атака в предвид на това, че сме млад отбор. Така поуморихме отбора на Ямбол. Не позволихме на Николай Върбанов и Стоян Петков да се разиграят и това беше нашия най-силен коз.

Иван Чолаков: Нашият отбор не игра на нивото на своите възможности. Някъде на 30 % от тях. Нямаше ентусиазъм. Нямахме необходимата енергия за такъв мач. Лоши отигравания на важни за нас играчи. За това не успяхме да се противопоставим на отбора на Левски. Разочарован съм. Такива мачове дават възможност на треньорите да пускат в игра младите играчи. В този Андрей Иванов се представи добре. От мач на мач играе все по-добре, стабилно и уверено. Стилиян Иванов също ще почна повече да го пускам. Игра вече с повече самочувствие и почна да взима правилни решения. За нас е хубаво, че 70 % от играчите ни са производство на школата и това ни радва.

 

 

Untitled Document