yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document

ИЗХВЪРЛИХМЕ "АРМЕЙЦИТЕ" ОТ ЕЛИТА

ЯМБОЛ 83, ЦСКА 65
21 януари 2006, Ямбол
статистика

Баскетболистите на "Ямбол" постигнаха деветата си победа в първенството след като надделяха категорично над гостуващия тим на ЦСКА. Осемнадесет точковата победа (83-65) е и най-голямата , която постигаме от началото на сезона. Предишната най-голяма разлика в резултата, с която взехме победа беше срещу Р.Спортист - десет точки (93-83). Нашите направиха едно много силно първо полувреме, след което се оттеглиха на почивка с 18 точки разлика (48-30). Това също е най-голямата разлика постигната през първите двадесет минути от дадена среща през сезона до сега. В основата на добрата ни игра беше отличната ни игра в защита, благодарение на която позволихме на съперника ни да отбележи едва 30 точки. Това също се явява най-малко отбелязаните точки от наш опонент за първото полувреме. Показателно за отличната ни игра в защита е овладяването на 25 борби ( 10 от тях на Н.Тмушич) срещу само 12 за ЦСКА. Отнехме 4 топки и "забихме" три "чадъра". В това отношение изпъкна Д.Хорозов със своите два последователни блока в една атака. Тези негови действия могат да се определят и за "изпълнения на мача". Капитанът ни изигра отлично първото полувреме. През него той отбеляза 12 от 15-те си точки. А.Радев също допринесе за удоволствието на все повече пълнещите се трибуни на Диана Арена, след като заби топката в коша през човек. Наско направи силен мач. Той реализира 14 точки - върхово негово постижение за сезона. Тези точки бяха реализирани от рекордните за него 7 успешни стрелби за 2 т.
Второто полувреме не беше толкова атрактивно. Още в неговото начало "армейците" започнаха да играят зонова зашита. Това затрудни нашите и позволихме разликата в резултата да падне до 9 точки. Освен от смяната на зашитата преднината ни се стопи и от това, че в шест поредни атаки не успяхме да отбележим кош. И.Чолаков реагира мигновено, като взе прекъсване и след него нещата си дойдоха по местата. Много добро включване направи С.Чолаков, който замени натрупалия нарушения С.Говедаров (8 т., 3 аст.). Младия баскетболист получава все повече игрово време и той го оправдава с добрите си изяви. В началото на четвъртата четвърт играчите на ЦСКА отново почувстваха, че могат да обърнат мача, но важна "тройка" на И.Марчев изпари техните намерения.
За пореден път MVP на мача е Н.Тмушич. Той не даде никакъв шанс на противниковите центрове Г.Кошанин (4 т.) и И.Тилев (9 т.) и беше пълен господар под кошовете. Сръбският ни център не само, че обираше всички отскочили топки над ринга, но и отбеляза 27 точки - най-много от всички на игрището. Тези точки са и рекордни за него от началото на сезона. Нино постигна също така осмият си "дабъл-дабълс". Центърът ни подобри и върхово постижение по ефективност на един играч от отбора ни с +38 положителни действия. Предишното също беше негово (+36 в мача ни със Спартак Пл.).
За ЦСКА единствен Х.Николов (21 т.) се представи на ниво. Нито един от съотборниците му обаче не впечатли .
В отборните показатели превъзходството ни е смазващо в борбите - 46-30. Успеваемостта ни от игра е 47 % (34/73), а на ЦСКА 36 % (23/64). Превъзхождаме и в асистенциите - 15-10

"Ямбол" - Н.Тмушич-6; С.Чолаков-3; Д.Хорозов-4; М.Хорозов-2,5; С.Говедаров-3; Д.Коешинив-3; И.Марчев-2,5; А.Радев-4

ЦСКА - И.Тилев-3; К.Дойчинов-2; М.Капитанов-2,5; Н.Йолов-2,5; Г.Кошанин-2,5; Г.Василев-2,5; Т.Дечев-3,5; Х.Николов-4,5Untitled Document