yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document

БЕРОЕ СЕ ПРЕДАДЕ БЕЗ БОЙ

ЯМБОЛГАЗ 100, БЕРОЕ 69
10 май 2005, Ямбол
статистика

В първият си мач от започналите плейофите 2005 Ямболгаз безпроблемно надигра гостуващият отбор на Берое. Заелият 4-то място в А-2 отбор на Ст.Загора не успя да създаде никаква интрига в двубоя и бе категорично надигран от ямболските момчета.

До петата минута срещата вървеше равностойно, като дори гостите успяха за първи и единствен път да поведат в резултата за 6-8. Тази измамна равностойност се дължеше предимно на липсата на мотивация в нашите редици. Ив.Чолаков реши да замени стартиращият ни център Н.Балев(17т., 8 б.) с А.Паунович. Сърбинът се включи чудесно, игра на ниво през целия мач и завърши с рекордните за него през сезона 20 т. за 20 мин. игра. Той успя в 8 от 11-те си опита за стрелба за 2 точки. Въпреки добрите изяви на А.Паунович, началните минути бяха за Е.Стаменов. Първите 5 успешни наши атаки бяха реализирани с дейно негово участие. Сам реализира първите шест точки за Ямболгаз, а после с перфектни две асистенции към А.Паунович показа, че е един от най-добрите подавачи в лигата. За съжаление при неволен сблъсък 12 сек. преди края на първия период с капитана на гостите Т.Цветков, Емо получи сериозна аркада и леко сътресение на мозъка, което ще го извади от строя за следващият мач на Ямболгаз. 27-12 бе резултата след първата четвъртина.

И през вторите десет минути домакините бяха безапелационни. А.Паунович продължаваше да бележи, като този път отлична компания му правеше и П.Нойков, който се отличи с точният си мерник от разстояние. Много добро включване от пейката направи и Д.Дестанович, който успя да вкара всичките си шест точки през втората половина на частта. Категоричното превъзходство на ямболският отбор бе нагледно изобразено на информационното табло, което показваше 54-27 на полувремето.

След подновяването на играта нашите започнаха малко разконцентрирано, а и направените смени в нашите редици доведоха до това, че Берое успя да вземе третата част с 22-19. Силни изяви за старазагорци имаха плеймейкърът им Л.Спасов (9 т., 5 ас.) и бившият играч на Ямболгаз Б.Маринов успял да овладее цели 8 борби под противниковия кош. След тези колебливи минути за нашият отбор треньорът ни върна в игра Н.Балев и той се отчет с 13 т. само за последната четвъртина от мача, а с добрите негови изяви и с тези на С.Иванов (10 т.) преднината ни в резултата достигна до 31 точки – най-голямата за двубоя.

MVP за този първи плейофен мач за Ямболгаз бе П.Нойков с коеф. +27. Той реализира 19 т., 7 борби, 4 асист. и нито една грешка за 23 минити.

За гостите най-добре се представи Т.Тенев с коеф +17 ( 18 т., 9 б.)

В отборните показатели прави впечатление огромното ни превъзходство в стрелбата от игра – 36/65 55,4 % срещу 25/74 33,8 % за Берое. Превъзхождаме опонента си и в асистенции – 20-16 и в отнетите

 Untitled Document