yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ДИАН КАЙАЛИ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА КЛУБА
21 септември 2023

Диан Сухел Кайали е новият Председател на УС на БК „Тунджа“ Ямбол. На извънредно Общо събрание, членовете на Клуба избраха ямболският финансист да ръководи нашата организация. Той сменя легендата на ямболският баскетбол Станислав Говедаров, който подаде молба за овакантяване на този пост поради служебните си ангажименти. Благодарим на Станислав за енергията и ентусиазма, с които защитаваше интересите на Клуба.

Диан Сухел Кайали е роден на 23.09.1977 г. в гр. Ямбол. Възпитаник е на Математическа гимназия „Атанас Радев“. Той е част от детско-юношеска школа на Баскетболен клуб „Тунджа“ от 1989 г. до 1996 г.
Висшето си образование завършва в УНСС гр. София, специалност „Счетоводство и контрол“ през 2001 г. През 2016 г. придобива квалификация в London school of business and finance , специалност Финансов мениджмънт.
През 2024 г. ще завърши след дипломна квалификация в Национална спортна академия с профил „Треньор по баскетбол“.
Член е на Управителния съвет на БК „Тунджа“ от м. януари 2020 г.

Работи в „Алианс агрикол“ ЕООД с търговска марка „Патеса“ от 2001 г. и е управител на търговското дружество от 2020 г. Женен, с две деца.

Притежаваните от него професионални квалификации, управленски умения и разнообразен опит му дават основание да вярва, че би могъл да допринесе за постигането на целите на клуба.

Основна цел в предстоящата програма като председател на БК е мотивиране на състезателите и треньорите в поддържането на добри отношения в нормална среда за работа за постигането на общите цели на клуба. Развитие на детско-юношеската школа и създаване на Детска баскетболна академия. Създаване на по-добри условия за спортно-техническото развитие на състезателите в клуба. Постигане на възпитание в ценности и формиране култура на поведение у младите състезатели чрез спорта баскетбол.

Разчита на работа в екип и подкрепа на членовете на Управителния съвет на клуба.

Untitled Document