yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
НАЙ-РЕЗУЛТАТНИЯТ МАЧ В ЯМБОЛСКИЯ БАСКЕТБОЛ
23 февруари 2023

Знаете ли в кой мач, с участието на Ямбол, сборът от точките на двата отбора е бил най-голям.
Кой в исторически план е най-резултатният мач с участието на ямболския отбор.
В началото на сезон 1998-99 Овергаз се заема по-щедро да подпомага ямболския баскетбол. В резултат на това в състава на вече носещият името Ямболгаз-92 се завръща легендата Анатолий Ясинский и е привлечен бъдещият играч от залата на славата Емил Стаменов.
На 23 октомври 1998 г. на Диана Арена воденият от легендарният ни треньор Иван Чолаков ямболски отбор побеждава гостуващият ЦСКА с 128-106. Общо 234-те отбелязани точки от двата отбора е рекорд в един мач, в който е замесен ямболския тим. Трябва да отбележим, че този мач е без продължение.
128-те точки са рекордни до тогава за Ямбол в историята. През второто полувреме на този двубой играчите на Ямболгаз-92 отбелязват 75 точки. Това също е рекордна резултатност за едно полувреме и до ден днешен.
128 точки са най-много отбелязаните от нас като домакини. На 2 април 2016 този рекорд е изравнен срещу Черноморец.
Всичко това се е случвало на фамозната Диана Арена, но кой мача изигран от нас като гости, е най-резултатен.
На 26 януари 2019 Ямбол е гост на фаворита Берое в Ст. Загора. В този мач двата отбора си отбелязват общо 221 точки. Ямбол побеждава със 111-110.
стат: https://bit.ly/3KxfE3F
Станислав Говедаров бележи 32 точки, които го правят най-възрастният наш играч, с най-много точки в един мач. 111-те точки в коша на наш опонент са най-многото реализиране от ямболски отбор в мач като гост в историята ни. Поне статистически това е и нашият най-добър мач далеч от Диана Арена с отборна ефективност от +135.


Untitled Document