yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
МАТУШЕВ ЩЕ ИГРАЕ В ЧУЖБИНА
16 юни 2022

Алекс Матушев ще играе в първенството на Нидерландия и Белгия през сезон 2022-23, след като подписа едногодишен договор с отбора на BAL Weert.

Честито , Алекс и успех !

Макар , че имаше договор за още един сезон с Ямбол , се стигна до споразумение Алекс да отиде на място , където да развие своя голям потенциал . В политиката на нидерланският отбор е да развива млади играчи . Там има условия и персонал това да се случи по най - добрият за ямболското момче начин .
В подписаното споразумение между БК „Тунджа“ и агенцията на Матушев има клауза , в която , ако играчът реши отново да играе за български клуб това да е Ямбол , поне в първият сезон, след евентуалното му завръщане в България.

Щастливи сме , че политиката на клубът ни да даваме възможност на млади момчета с перспектива да се развиват дава резултат . Изцяло създаденият в школата на БК " Тунджа " Алекс Матушев е пример за това . Постигнатото от него дава стимул и на другите таланти от школата ни яко да се трудят и да следват мечтите си .
Алекс Матушев е вторият играч, който излиза да играе в чужбина, след като в кариерата си до този момент е играл само за ямболския отбор. Първият преди него е Димитър Ангелов, който веднага след като стана шампион с Ямболгаз през сезон 2001-02 премина в състава на Арис от Солун.


Untitled Document