yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БК "ТУНДЖА"
6 януари 2020

На провелото се на 6 януари Общо събрание, членовете на БК „Тунджа“ – Ямбол избраха за Председател на Управителния съвет на Клуба Христо Стоянов Христов.
Новият Председател от дълго време е трайно свързан с ямболския баскетбол. Като Председател на секция „Баскетбол“ към ДФС „Лъсков“ той е в основата на първите ни големи успехи – трето място Купа „България“ и трето място Републиканско първенство. Тогава за старши треньор е назначен Симеон Варчев, а Георги Глушков започва своята славна кариера от зала „Диана“. Христов е сред учредителите на БК „Тунджа“ през 1993 г. и непрекъснато е в Управителните съвети на Клуба до май 2019.
Кандидатурата му за Председател на УС бе представена лично от кмета на Ямбол Валентин Ревански.
Христо Христов представи и хората, с които ще работи в УС. Десетимата членове на УС избрани от Общото събрание са:
Видьо Видев (Екобулпак), Георги Шевкенов (Аграрика), Диян Каяли (финансист), Здравко Златаров (бивш баскетболист на Ямбол, общински съветник Община Тунджа), Иван Петров (строителна фирма ИНКОМ), Иван Чолаков (дългогодишен треньор и шампион с Ямболгаз), Любомир Керемедчиев (бивш баскетболист и капитан на Ямбол, общински съветник в Община Ямбол), Панайот Балахуров (Star Productions), Станислав Говедаров (16 сезона играч на Ямбол) и Христо Добрев (създател на сайта yambolbasketball.com, дългогодишен администратор в клуба).
Възобновен бе и Контролният съвет на Клуба. В него влизат като председател Мария Тюфекчиева, както Елена Георгиева и Иван Драгоев.

Пожелаваме успех на новото ръководство на ямболският баскетболен клуб „Тунджа“.

 

Untitled Document