yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ВКЛЮЧЕН В ОТБОРА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО
11 ноември 2019

Станислав Говедаров е избран в символичният отбор на БФБ за последното десетилетие (2010/2019). Така той става единственият в ямболската баскетболна история попаднал в тази престижна класация, който през всичките тези десет години, без прекъсване е играл само за ямболския отбор. Всъщност Станислав е единственият сред дванадесетимата играчи от символичния отбор, който през целия този период от десет сезона е играл само в НБЛ и само за един отбор. Така Говедаров затвърждава признанието, че е едно от най-емблематичните лица на българската баскетболна лига през тези години.
Това изключително постижение на Станислав Говедаров го нарежда до най-великите играчи в българския баскетбол и то идва точно в годината на 100 годишния български юбилей на тази пленяваща игра.
Това е поредното голямо признание за 16-т сезона играчът на Ямбол и 11-т сезона негов капитан. Попадането в тази престижна компания от баскетболисти е напълно заслужена. Наскоро ви информирахме, че за последните 15 редовни сезона Станислав Говедаров е лидер в осем от 14-т статистически класации топ 10 в НБЛ. класации
В този отбор на десетилетието попада и друг баскетболист тясно свързан с ямболския баскетбол – Павел Маринов. Настоящият капитан на националния отбор на България е израсналия в школата на БК “Тигър“ – Ямбол. Играл е 4 сезона за Ямбол, като два от тях 2009-10, 2010-11 са в периода на десетилетието. През втория печели бронзов медал с ямболския отбор.
В отборът на предходното десетилетие попадна и легендата на ямболския баскетбол Димитър Ангелов. Шампионът с Ямболгаз 2002 има 9 сезона за Ямбол. Пет от тях попаднаха в периода на предишните десет години – 1999/2000, 2000/02, 2007/08 и 2009/10. Тогава той стана шампион с ямболския отбор, спечели сребърен и бронзов медал от първенството и три бронзови медала от турнира за Купа България.
Честито, Станислав! За ямболският баскетбол е огромна чест, че те има и си свързан така емоционално с неговата 75 годишна история! Благодарим ти!

символичният отбор на десетилетието:
Александър Везенков, Александър Янев, Божидар Аврамов, Златин Георгиев, Иван Лилов, Йордан Бозов, Павел Маринов, Станимир Маринов, Станислав Говедаров, Тенчо Банев, Христо Захариев и Чавдар Костов.

 

Untitled Document