yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ЛАРОН СМИТ С РЕКОРДНИТЕ ЗА ЯМБОЛ 6 БЛОКА В ЕДИН МАЧ
26 януари 2019

Сензационната победа на Ямбол над Берое в Ст. Загора с 111-110 бе белязана и с рекорд по най-много блокирани стрелби срещу противникови играчи. Новото ни попълнение ЛаРон Смит „залепи“ 6 „чадъра“ на играчите на Берое. Четири пъти потърпевш беше гарда на домакините Трентън Когинс.
От сезон 2000-01 (от както се води подробна статистика в клуба) трима играчи на Ямбол имаха по 5 „чадъра“ в един мач. Ярослав Зубрицкий направи това на 3 април 2002 срещу Черно море за победата ни с 88-67. Това постижение бе изравнено от Байрън Сандърс на 4 април 2009 срещу Спартак при загубата ни с 84-85. За трети път пет блока в един мач направи и Стоян Петков. Това стана срещу Левски на 30 декември 2014 за победата ни с 81-66. Всичките тези три мача са се играли в Ямбол.
ЛаРон Смит е един от най-добрите блокировачи на стрелби в колежанското първенство на САЩ. През сезон 2015-16 като играч на Bethune-Cookman е обявен за най-добър дефанзивен играч на дивизия MEAC. Неговите 3.0 „чадъра“ средно на мач през сезона са третото най-добро постижение в национален мащаб за цялата NCAA.
Както е известно ЛаРон Смит е национал на Американски Вирджински острови. В седемте си мача в квалификациите за Световно първенство Китай 2019 той води класацията по „чадъри“ на зона Америка с 2.1 блока. Напомняме, че в Американската квалификационна зона играят националните отбори на САЩ, Канада, Аржентина, Бразилия и други много силни в баскетбола нации.


Untitled Document