yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
БК"ЯМБОЛ" ИМА СВОЯТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ
30 януари 2009

Ямболският бизнесмен Валентин Ревански е новият Президент на БК”Ямбол”. На проведеното Общо събрание на клуба той бе избран с пълно единодушие, като замени на този пост Добрин Кючуков. Делегатите на събранието благодариха на отказалият се от поста, който с енергичните си действия след ерата „Овергаз” буквално спаси баскетболът в града ни.
Новият Президент е познат на ямболската общественост. Самият той бивш баскетболист сега е един от най-елитните хора в ямболският бизнес. Собственик е на телевизия Диана кабел, предаваща всичките мачове на отбора ни. Също така на млечно-преработвателната фирма „Сакарела”, тополовградската кариера за добив на мрамор и гранит, на интернет фирмата „Оптинет” и хотелски комплекс „Боровец”.
Новият Президент предложи още шест човека, с който да работи в управителният съвет на клуба. Това са бизнесмените Видьо Видев, управител на „Видона” и „Екобулпак”, основен спомоществовател и до сега на ямболският баскетбол. Кольо Колев – собственик на голямата строителна фирма „Диана комерс” и Михаил Шефкенов – собственик на земеделска къща „Аграрика ". В Управителният съвет попаднаха още ямболският общественик Христо Христов, който дълги години е ангажиран в управлението на ямболският баскетбол. Христо Добрев – създател на уебсайта yambolbasketball.com и техническият директор на БК ”Ямбол” – Димитър Русев.
Първата задача, която новоизбраният УС си постави е да направи всичко възможно финалният турнир за купа „България-Леденика” да се проведе в Ямбол.

yambolbasketball.com