yambolbasketball.com
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document

БАЙРЪН САНДЪРС, НАЙ-ДОБЪР ЗАЩИТНИК В НБЛ
4 юни 2009

Баскетболистът на Ямбол Байрън Сандърс безапелационно спечели приза за най-добър защитник в НБЛ. Байрън е най-добрия борец под кошовете със своите 10.8 овладени топки средно на мач. Нашето момче е №1 както в борбите в защита, така и в хванатите отскочили топки в нападение. Съответно показателите му са 8.0 и 2.8.
Той е единственият играч в Лигата участвал в редовния сезон и плейофите с повече от 10 борби на мач и единствен с двойни постижения в два статистически показателя. Центърът ни има 10.8 борби и 12.5 точки.
Байрън Сандърс е лидер в шампионата и по още един защитен статистически елемент. Американецът е играчът с най-много блокирани стрелби на своите противници. 207-м сантиметровият ни център е „лепнал” по 1.4 „чадъра”. Той има и по 1.3 отнети от опонентите си топки. Защитният му индекс (борби+”чадъри”+отнети топки) е 13.3. С него той изпреварва втория по сила защитник в НБЛ Атила Сантош, който има индекс от 10.5. Символичната петица на най-добрите защитници се допълва от крилото на Спартак Роб Престън (8.13), неговият съотборник Хрисимир Димитров (9.3) и MVP -то на финалите Уили Дийн (7.67).

yambolbasketball.com