yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
14 април 2021, Ямбол
| 24 кръг
ЯМБОЛ 83 @ БЕРОЕ 75
видео | резюме | стат

77-101
краен резултат

@
efbet НБЛ мъже
редовен сезон
17 април 2021
/събота/
18.00 часа
Арена Ботевград
ЯМБОЛ @ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
efbet НБЛ мъже | 1 кръг, 1-ви мач
плейофи 2021
23 април 2021
/петък/
19.00 часа
Универсиада | София
 
Untitled Document
ЯМБОЛ СЕ СРИНА В ПОСЛЕДНАТА ЧАСТ
29 декември 2020

ВТОРНИК, 29 ДЕКЕМВРИ 2020
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
69-92
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
26-27
16-24
18-16
9-25
БАЛКАН

Балкан имаше тежки моменти, особено в третата част, но в крайна сметка завърши успешно 2020 г. в НБЛ. „Зелените“ спечелиха гостуването си в Ямбол с 92:62.

Двата тима бяха равностойни през първата четвърт, но след това ботевградчани намериха ритъма си в защита и завършиха полувремето с 9 точки аванс. През третата четвърт домакините показаха воля и изравниха, но в последната част класата на Балкан си каза думата. Гостите триумфираха в края с 25:9.

Така Балкан вече има актив от 5 победи и 3 загуби. Ямбол остава само с две победи от осем мача.

Дарко Балабан завърши с 22 точки, а 19 добави Сияни Чеймбърс. Дианте Джордан завърши с 15 точки, а с 10 плюс 8 борби – капитанът Димитър Димитров.

За домакините Уендъл Атууд завърши с 16 точки, а по 14 вкараха Ерик МакГил и Иван Лилов.

След Нова година Балкан гостува за реванш на Черноморец в Бургас. Ямбол почива.

Тони Дечев (старши-треньор на Ямбол):

“Изгубихме този мач по идентичен начин. Това се превръща вече в наш патент. За съжаление, грешките в играта са нещо, което нито един треньор не може да контролира. Когато отборът ни играе подредено и добре в нападение, без много грешки, изглеждаме равностойни и на най-силните. Но когато започнем да правим нелепи детски грешки и за една част, каквато беше четвъртата, допуснем единадесет такива, нормално е резултатът да бъде такъв. И някак си отново изглежда сякаш се предаваме, а аз знам, че не е така. Момчетата наистина се стараят и се борят, но да - може би не ни достига класа или ротация, но нещо не ни достига. Ще търсим какво е - с анализи, с тренировки и наистина се надявам във второто завъртане да изглеждаме по-добре.”

Иван Лилов, Ямбол:

“Поздравявам момчетата на Балкан - заслужено победиха. Но тази разлика за мен не беше реално отражение на нашето представяне, защото през по-голямата част от мача играта беше равностойна. Балкан е действащият шампион и има дълга резервна скамейка. Ние сме в очакване на нов играч. Междувременно ротацията ни е ограничена. Налага се да имаме повече игрово време и се видя, че се изморихме. Това се оказа решаващо накрая. Допуснахме детински грешки, които отдавам, както казах, на умората, а не защото сме лоши баскетболисти.

Йовица Арсич (старши-треньор на Балкан):

“Доволен съм. Справихме се, въпреки че пак имаме проблеми в състава. Не е лесно да се играе и да се побеждава в Ямбол, чийто отбор се представи добре. Но ние показахме, че сме по-добри и взехме важни две точки.”


Божидар Аврамов, Балкан:

“През третата част малко се отпуснахме. Така позволихме на отбора на Ямбол да се върне в мача. Но в последните 10 минути показахме много добра защита и успяхме да победим с тази разлика от над 20 точки.”

Untitled Document