yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
8 април 2021, Ямбол
| 26 кръг
ЯМБОЛ 92 vs. СПАРТАК ПЛ. 89
видео | резюме | стат

83-75
краен резултат

vs.
efbet НБЛ мъже
редовен сезон
14 април 2021
/сряда/
19.00 часа
LIVE | Ст.Зaгора
ЯМБОЛ @ БАЛКАН
efbet НБЛ мъже | 27 кръг
редовен сезон
17 април 2021
/събота/
18.00 часа
Арена Ботевград
 
Untitled Document
УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА ЗА НАЧАЛО
17 октомври 2020

СЪБОТА, 17 ОКТОМВРИ 2020
18:00 ЧАСА, ДИАНА АРЕНА, ЯМБОЛ
87-68
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
20-14
27-20
16-15
24-19
ЧЕРНО МОРЕ

Ямбол записа гръмка победа с 87:68 над Черно море Тича в първия си мач за сезона в НБЛ. Домакините доминираха на терена през целия двубой, като още до почивката натрупаха двуцифрен аванс, който успяха не само да запазят, но и да увеличат до края. Момчетата, водени от Тони Дечев показаха повече хъс и овладяха 43 борби срещу 32 за гостите.

С 14 точки за успеха се отличи Ерик МакГил, 13 добави другият американец – Джон Рос. Андрей Иванов завърши с дабъл дабъл – 12 точки и 11 борби. Иван Лилов също дебютира с 12 точки за ямболци, с колкото се отличи и Уили Атууд.

Милош Койбашич завърши с 14 точки за варненци. Веселин Георгиев вкара 13 точки, а Александър Стойков отново имаше двуцифрен точков актив – 10.

Андрей Иванов:
Подготвихме се много добре за този мач. Цяла седмица тренирахме целенасочено. Свършихме много работа. Знаехме, че ни чака много труден мач. Мачът, който изиграхме с тях по време на подготовката го загубихме и имахме страшно много проблеми. Радвам се , че победихме пред наша публика при моето завръщане в Ямбол. Надявам се , че ще продължим така здраво да работим. Всички да сме здрави и да си взимаме нашите мачове.

Тони Дечев:
Мач, който смятам че изцяло контролирахме, независимо, че не беше от най-красивите. Отново показахме слабост при грешките, но важното е че като старт на сезона победихме и то с добра разлика. Всички момчета успяха да участват в мача. Стараха се, имаше енергия и желание. Имаше и положителни емоции, което е много добре и това ме радва.

Галин Стоянов:
Определено не влязохме добре в мач. Първата част даде тон за нашето поведение в нападение. Идеята ни бе да се противопоставим на очакваното от нас агресивно поведени в защита от тях, но се оказа, че личното предпочитание бе по-силно от това за което се готвихме като отбор. Така се получиха проблеми и от към борбите под коша и като движение на топката.
За втори пореден мач виждам едно и също. Има голяма разлика при точките на контра атака, точките от втори шанс и тези две неща дават разликата в мача. Явно не можем да си направим добре изводите. Всеки подценява нещата повече от колкото трябва и страдаме от една и съща болест втори мача подред.
За мое съжалени още една голяма слабост са точките в правоъгълника, които допускаме. Да, много от тях дойдоха след контра атака, но като цяло не бяхме успешни в подкошието. Много топки, които бяха в ръцете ни и около нас нямаше голяма съпротива пропускахме да отбележим и това много тежи.
През целят мач разликата бе 12-13 точки за Ямбол. В един момент в третата част успяхме да се върнем. Точно тогава няколко грешки както в нападение , така и в защита върна разликата на 19 и колкото и вече да опитвахме бе много трудно на направим каквото и да е друго.
Въобще не ми допадна духа и агресията на нашия отбор и как се справихме с агресията от страна на Ямбол. Това определени ми направи много лошо впечатление. Надявам се самите играчи да осъзнаят, че няма тактика която да компенсира агресията ти и поведението на игрището.

Пламен Алексиев:
Ужасен мач за нас. С оглед показаното на терена, не само че нищо не се получаваше така като го искахме, но и като че ли не ни се играеше. Нямахме желание за игра. Най-вероятно това ще донесе някакви последици. Надявам се, че полека лека ще излезем от дупката, в която сме влезли след този мач.

Untitled Document