yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

редовен сезон, НБЛ, 26-ти кръг
СЪБОТА, 18 АПРИЛ

ЯМБОЛ 82 @ ПЛОВДИВ 90
стат |
видео | резюме

7-ми 8-15 | 5-ти 12-11
LIVE
стат
@
24 АПРИЛ
/СРЯДА/
18.00 ЧАСА
АРЕНА САМОКОВ
ЯМБОЛ @ БЕРОЕ
ПЛЕЙОФИ 2019
четвъртфинал, първи мач
27 АПРИЛ
/СЪБОТА/
18.00 ЧАСА
ОБЩИНСКА, СТ.ЗАГОРА
 
Untitled Document
СЛЕД НАЙ-СИЛНИЯ СИ МАЧ ЗА СЕЗОНА ЯМБОЛ ВЪРНА СЕРИЯТА В ПЛОВДИВ
30 април 2018ПОНЕДЕЛНИК, 30 АПРИЛ, 2018
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ, ПЛЕЙОФИ 2018 ЧЕТВЪРТФИНАЛИ, 2-ри МАЧ

97-79
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
25-18
23-14
18-21
31-26
БУЛТЕКС 99

 

 

Ямбол победи Академик Бултекс 99 с 97-79 и прати четвърфиналната плейофна серия в трети мач. Това е първа победа в плейофите за ямболския отбор от сезон 2014-15.
Първата четвърт на мача беше равностойна до осмата минута, когато резултата бе 18-18. Тринадесет от тези 18 точки бяха реализирани от Мартин Дурчев. До тогава водачеството в резултата се смени пет пъти. След това Ямбол вкара седем безответни точки за да спечели първата четвърт с 25-18 и да не изпусне водачеството в резултата до края на мача.
Домакините спечелиха и втората част с 23-14 и си осигуриха комфортна преднина на почивката от цели 16 точки – 48-32.
Академик Бултекс 99 започна третата част със седем поредни точки и свалиха разликата под десет точки. Силната игра в защита на Ямбол не позволи на пловдивчани да намалят още изоставането си и макар, че спечелиха частта с 3 точки преднината на домакините си остана комфортна, 13 точки преди започването на последната четвъртина. Въпреки усилията на отборът завършил втори редовния сезон да заличат разликата в резултата разумната и резултатна игра на Ямбол не им го позволи. Играчите на Иван Чолаков изиграха разумно остатъка от мача и напълно контролираха неговия развой. Четири минути преди края бе достигната и най-голямата разлика в резултата за тях от 23 точки, след което всичко бе ясно, че битката за полуфинала ще се реши в трети мач в Пловдив.
Триото Говедаров-Перин-Арнет акумулира общо 76 от 97 точки на своя отбор. Ямбол има превъзходство във всички статистически показатели, като най-осезателна е разликата в успеваемстта в стрелбата от игра 49.2 % (30-61) срещу 42.4 % (25-59).
За Академик Бултекс 99 всички единадесет участвали баскетболисти се отчетоха с точки, но само двама от тях имат повече от десет. Най-резултатен за пловдивчани е Мартин Дурчев с 18 точки.
Третият решителен плейофен мач от тази четвъртфинална серия ще се играе на 2 май от 18.30 в Пловдив.

КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков /старши треньор на Ямбол/: Получи се интересен мач. Нашият отбор игра пределно мобилизирано. Отборът на Академик Бултекс 99 като че ли леко ни бе подценил. Радвам се, че победихме и с играта си зарадвахме нашите привърженици. Имаме надежда и иска ме да използваме шанса, който си извоювахме за да бъдем между първите четири отбора.

Александър Груев /Академик Бултекс 99/: За наше съжалени само си мислихме, че сме готови за точи мач. Започнахме мача много отпусната. Ямбол се възползва от това и с много агресивната си защита ни поведоха с много. След това направихме всичко възможно да се върнем в мача. Имахме своите добри моменти, но за съжалени твърде краткотрайни. Хубавото на тази плейофна серия е , че има трети мач, в който имаме възможност да се реваншираме.

Асен Николов /старши треньор на Академик Бултекс 99/: След тази голяма разлика в резултата явно много неща не са ни достигнали за да можем да го спечелим. След първия мач, в който победихме, като че ли си мислихме, че и тук по някакъв начин ще победим, но не се получи. Бяхме тотално надиграни от Ямбол и серията се налага да се реши в трети мач в Пловдив. Ще гледаме видеото от този мач и със сигурност ще променим нещо в тактиката си за третия, но засега не мога да ви кажа какво ще е то.

Станислав Говедаров /Ямбол/: Изпълнех ми си задачата на половина. Серията е 1 на 1. В плейофите настроението и мотивацията е на друго ниво в сравнение с редовния сезон. За този мач направихме известни промени в тактическата си постройка и това се оказа верния подход. Въпреки голямата разлика, победата не дойде лесно. Доста се потрудихме за нея, а и честно казано имахме и късмет в стрелбата. Някои не до там изработени стрелби ни влязоха. За третия мач първо трябва да се възстановим физически, защото отбора на Пловдив използва по-дълга ротация от нас и сигурно ще са по-свежи. Надявам се да се получи интересен мач и мисля, че който и отбор да победи заслужено ще отиде на полуфинал.

 

 


 

Untitled Document