yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

КУПА НА БФБ | КАДЕТИ U16
СЪБОТА, 18 МАЙ

ЯМБОЛ 65 vs. БУБА 64
видео
| стат | резюме

2-ри ИЗТ | 1-ви ИЗТ
vs.
19 МАЙ /НЕДЕЛЯ/
13.00 ЧАСА
купа на БФБ | ФИНАЛЪТ
Диана Арена
ЯМБОЛ @ ПЛОВДИВ
финали на ДП | момчета U12
24 МАЙ /ПЕТЪК/
12.30 ЧАСА
ТРИАДИЦА, СОФИЯ
 
Untitled Document
ЯМБОЛ УБЕДИТЕЛЕН СРЕЩУ СПАРТАК ПЛ.
14 октомври 2017

 


СЪБОТА, 14 ОКТОМВРИ, 2017
18:00 ЧАСА - ДИАНА, ЯМБОЛ

87-73
ЯМБОЛ
 
1
2
3
4
20-16
27-12
22-25
18-20
СПАРТАК ПЛ.

В първият си домакински мач през новия сезон в НБЛ баскетболистите на Ямбол надиграха Спартак Плевен с 87-73. Началото на мача започна с надмощия на играчите от Плевен, които поведоха с 8-2. След два поредни коша на Николай Върбанов и кош след пробив на Евгени Иванов Ямбол изравни резултата в петата минута 8-8. До края на първата четвърт двата отбора си размениха няколко пъти водачеството, като тя завърши с преднина за домакините от четири точки 20-16. Като че ли всичко се реши във втората част на мача, която домакините спечелиха с 27-12. Силни минути в нея имаше Евгени Иванов вкарал 13 от 15-те си точки през първото полувреме. На почивката резултата бе убедително в полза на Ямбол 47-28.
Деветнадесет точковата преднина успокои домакините и това даде възможност на борбеният тим на Спартак да намали преднината на Ямбол до 9 точки 60-51. Силни изяви на американския гард Брайкус Перин в този период на мача върна голямата преднина на Ямбол отново до комфортните 16 точки след края на третата част 69-53, която плевенчани спечелиха с 22-25. Гостите взеха и последната четвърт на мача с 20-18, но това бе твърде недостатъчно. Играчите на домакините държаха нещата в свои ръце и не допуснаха натрупаната комфортна разлика да бъде намалена застрашително.
Много силен мач за Ямбол изигра Алън Арнет. Не успелия да вземе участие в първия двубой от сезона баскетболист реализира 20 точки, най-много за играч на Ямбол. Единадесетте му борби оформиха и неговия „дабъл-дабъл“. Брайкус Перин стана третия играч на Ямбол с двуцифрен точков актив – 12 точки. Николай Върбанов хвана 11 борби.
За Спартак най-добре се представи плеймейкърът им Даворин Кунтич. Статистическите му показатели са 24 точки и 11 борби. Втори играч от Спартак постигна „дабъл-дабъл“. Седрик Боуен отбеляза 10 точки и взе 10 борби.
Плевенчани успяха в едва 28,9 % в стрелбата от игра (24-83). За тях не проработи и най-силното им оръжие – стрелбата за три точки. Успяха да реализират 8 от 33-те си стрелби (24,2 %).
Ямбол съсредоточи атаките си под коша, където вкараха 70 от 87-те си точки със 70,0 % успеваемост (35-50). Победителите имат 18 точки от бърза атака, срещу 6 за техния опонент. Играчите им от пейката реализираха цели 30 точки, срещу едва 3 от опонента им.
Ямбол спечели напълно заслужено и зарадва своите верни привърженици, които в залата бяха доста повече в сравнение с последния сезон.


КОМЕНТАРИ СЛЕД МАЧА

Иван Чолаков: Стана интересен мач, който задоволи изискванията на публиката. Резултатен двубой с атрактивни изпълнения и от двата отбора. Радвам се, че се постарахме и играхме добре в защита. Спартак Плевен разполагат с добри стрелци и успяхме да спрем силата им в стрелбата за три точки. Успяхме да направим и доста бързи атаки, благодарение, на който вдигнахме разликата в резултата и това ни помогна да победим. Баскетболът е колективна игра и не искам да отличавам никой от нашия отбор. Всички, които бяха на терена си свършиха добре работата. Ние имаме още по-голям потенциал и с времето се надявам да го реализираме.

Александър Дяковски: Гледайки статистиката от мача веднага ми прави впечатление ужасния процент успеваемост в стрелбата. Въпреки, че имаме 83 стрелби към коша, което е не типично много, но е това към което се стремим, с успеваемост от 29 % няма как да се спечели мач. Ние имаме ниска успеваемост от всякъде. Дори и от наказателната линия. Изпълнихме много удари от линията но и от там сме два 63 %. Дадохме голяма преднина на домакините, която в тази зала много трудно може да бъде наваксана. През първото полувреме въобще не ни се получи играта. Искахме да играем по-бързо, на транзиция, с по-бързи нападения, а се получи точно обратното. Бавни и мудни нападения, които не са в наша полза. И обратно позволихме да Ямбол да направят много точки от бърза атака, а точно това не искахме да става. Втори пореден мач играем катастрофално първо полувреме. През второто полувреме променихме играта си. Успяхме да намалим разликата. В този момент обаче не успяхме да издържим няколко защити да не ни отбележат кош и пропуснахме нашата възможност да променим нещата. Но продължаваме да работим сериозно за да подобрим нещата, на които искаме да заложим най-много в нашите мачове, бързия преход от защита в нападение.

Герасим Николов: Искам да поздравя играчите на Ямбол за победата. Надиграха ни по всички показатели и като че ли желаеха победата повече от нас. В по-голямата част от мач домакините ни водиха с голяма разлика, а в тази зала тя трудно се сваля. Това вдигна публиката и още повече затрудни нашата задача. Не успяхме да наложим нашия стил на игра. Вярно е , че всеки играе колкото противника му позволява. Ние предимно сме млади момчета. Някои от тях са и твърде неопитни и когато не се получават нещата, които най-добре ти се отдават трудно може да се постигне добър резултат. Имаме нисък процент стрелба. Не играхме добре в защита. Нямахме и бързи атаки. По този начин няма как да победиш.

Станислав Говедаров: В голяма степен успяхме да изпълним задачите, които ни бяха поставени преди началото на мача. Спартак са неудобен отбор. С различен стил на игра и твърде нестереотипен. Започнахме по-късно подготовка и в първите мачове ще ни бъде трудно. Има още много какво да подобряваме в играта и с всеки изминал мач ще играем по-добре. Потрудихме се доста в играта в защита срещу играчите на Плевен. Играхме агресивно в защита и на това отдавам ниския процент в стрелбата на нашия опонент. Това ще се опитаме да наложим като стил на игра и в бъдеще.
Untitled Document