yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
18 януари, Ямбол
| 14-ти кръг
ЯМБОЛ 76 vs. АКАДЕМИК ПД. 72
видео | стат | резюме

7-ми НБЛ | 4-ти НБЛ
vs.
efbet НБЛ | мъже
22 януари 2021
/петък/
17.00 часа
Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ ЧЕРНОМОРЕЦ
efbet НБЛ | мъже
редовен сезон, 16-ти кръг
26 януари 2021
/вторник/
19.00 часа
Б.Брънзов | Бургас
 
Untitled Document

В ТОЗИ ОТБОР ИМА МЪЖЕ

Р.СПОРТИСТ 95, ЯМБОЛ 98
25 януари 2006, Самоков
статистика

Поредната си зрелищна победа постигнаха баскетболистите на "Ямбол". В един изпълнен с обрати мач нашите момчета измъкнаха изключително престижна победа срещу отбор от първата шестица. Отборът ни взе десетата си победа за сезона (4-та като гости). Този път "плячка" ни стана Р.спортист.
След едно много равностойно първо полувреме, с честа смяна на водачеството успяхме да се приберем на почивката с пет точки преднина - 53-48. Това се оказаха и най-резултатните ни първи двадесет минути. Предишните бяха срещу ЦСКА, през който реализирахме 49 точки. Още в 2-та минута на двубоя аркада получи Д.Коешинов. Той бе заменен и през цялото останало време престоя на скамейката. В отсъствието и на А.Радев, за който предварително се знаеше, че няма да вземе участие в мача се наложи играчи с по-малко игрово време до сега за вземат по-дейно участие. Чудесно включване направи Ив.Марчев изиграл най-силния мач за сезона. Той реализира 14 рекордни за него точки. Само една борба не достигна Н.Тмушич (12 т. , 9 б.) да постигне поредния си "дабъл-дабълс". По принцип той играе трудно срещу центъра на самоковци Е.Олийник (14 т., 17 б.) и това се потвърди и в този двубой. След няколко не толкова убедителни мача М.Хорозов ( 20 т.) този път бе на познатата висота и реализира 6 (рекордни за него) стрелби за две точки. Над всички на игрището обаче бе Д.Хорозов. Капитанът ни бе пожелания от нас преди мача лидер и има най-голям дял за нашия успех. Митко постигна ефективност +37 - второ по сила постижение след това на Н.Тмушич от мача ни с Спартак Пл.(+38). Той прояви изключително хладнокръвие след като секунди преди края успя да реализира два наказателни удара и да изведе отбора ни с точка напред. Лидерът ни реализира 13 удара от линията, които са рекордни за него в кариерата му. В този мач той премина и квотата от 1500 т. за шестте сезона в Ямбол (1526). Бе обявен и за MVP с 35 т. (9/16 от игра), 7 борби, 3 асист., 2 отнети топки и един "чадър".
За Р.спортист най-полезен бе И.Николов с 31 т. и 4 асист. , но и други трима баскетболисти на домакините бяха на висота. Плеймейкърът А.Груев с 18 т. и 7 асист., сръбското крило Д.Миличич с 25 т. и споменатия Е.Олийник. Всичко това ни показва, че победата ни е постигната срещу един много стойностен отбор, показал напълно своите моментни възможности.
В отборните показатели "Ямбол" има изключителен % от "тройката" (10/19 53 %). Домакините са играли по комбинативно и имат 16 асистенции срещу 9 от наша страна. Ние сме били по добри в защита с отнетите 10 топки срещу 6 за Р.спортист.

"Ямбол" - Н.Тмушич-4; С.Чолаков-3; Д.Хорозов-6; М.Хорозов-4; С.Говедаров-3; И.Марчев-4; Д.Коешинов- не достатъчно игрово време
"Р.спортист" - А.Саралийски-2,5; И.Николов-5; А.Груев-4,5; М.Петров-2; Е.Олийник-4,5; Д.Миличич-5Untitled Document