yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
18 януари, Ямбол
| 14-ти кръг
ЯМБОЛ 76 vs. АКАДЕМИК ПД. 72
видео | стат | резюме

7-ми НБЛ | 4-ти НБЛ
vs.
efbet НБЛ | мъже
22 януари 2021
/петък/
17.00 часа
Диана | Ямбол
ЯМБОЛ @ ЧЕРНОМОРЕЦ
efbet НБЛ | мъже
редовен сезон, 16-ти кръг
26 януари 2021
/вторник/
19.00 часа
Б.Брънзов | Бургас
 
Untitled Document

СЪБОРЕНИ ОТ ВИХРУШКАТА ФЕРГЮСЪН

ЯМБОЛГАЗ 87, ЦСКА 109
9 април 2005, Ямбол
статистика

С възхитителна игра на най-добрият си реализатор през сезона Д.Фергюсън ЦСКА победи Ямболгаз на Диана Арена. Нашите момчета изиграха превъзходна първа част. Особено ефективни бяха последните 2 мин. на четвъртината, през които домакините отбелязаха единадесет точки, а “армейците” нито една. Това бе и най-голямата поредица от точки реализирани от един от двата отбора в мача. На почивката между първите две части резултатът бе убедително в наша полза – 27-19 ( най-голямата преднина за Ямболгаз в мача).

През първите три минути на втората четвърт Ямболгаз успяваше да задържи преднината. Зрителите в залата истински се забавляваха от играта на нашия отбор и оптимизмът за успех не бе ги напуснал. Точно тогава обаче се развихри най-добрият играч в мача Д.Фергюсън. Той помете всякакви прегради пред себе си и само за две минути отбеляза четири “тройки” и общо 21 точки между 1-та и 7-та минути на частта. Това безспорно са най-бързо отбелязаните точки в мач на Ямболгаз. В последните две минути на полувремето след отлични взаимодействия между С.Георгиев ( 14 т., 10 б.) и Б.Вичентич (8 т.) разликата в резултата набъбна на 11 т. (43-54) на почивката. От Ямболгаз силно започнаха мача Н.Балев, който отбеляза 10 от своите 16 точки през първите десет минути и Е.Стаменов. Опитният ни плеймейкър беше много близо до уникалното постижение “трипъл-дабълс”, като само една асистенция го отдели от него. Емо постигна 16 т., 10 б. и 9 асист.. Добави и 2 откр. топки и 1 чадър. Изпълни рекордни за него 13 нак.удара, от които реализира 12 – най-много за него в един мач на отборът ни. Д.Хорозов имаше своите силни минути през втората четвърт. Капитанът ни успя да направи вторият си “дабъл-дабълс” за сезона след като реализира 25 т. , а със спечелените от него 11 борби, той за трети път изравнява най-доброто си постижение по този статистически показател от както играе за Ямболгаз.

Третата част започна по същият начин както и завърши втората. Въпреки, че започнахме с “тройка” на П.Нойков (11 т., 5 асист.), гостите методично увеличаваха преднината си. Силни минути имаше младока Хр.Николов ( 12 т.), а вихрушката Д.Ферргюсън ни “бомбандира” още два пъти от “тройката”. “Червените” играеха с лекота и потвърдиха впечатлението, че в момента са най-добрият отбор в лигата. Изключително лошо впечатление направи обаче техният център К.Гарнет, който за пореден път изпусна нервите .Той бе предопреден от реферите за некоректно действие срещу А.Паунович, а при повторния му опит за саморазправа бе изхвърлен от игрището с дисквалификация.

След като допуснахме да ни отбележат цели 71 точки за по-малко от двадесет минути игра логично последната четвърт започна при смазваща преднина за ЦСКА от 31 точки – 59-90. Мача предстоеше да се доиграе и двамата треньори включиха в игра играчи с по-малко игрови минути през сезона. Така И.Марчев след дълго време в казармата изигра 15 мин. от мача – най-много от началото на сезона. Той успя да вземе 3 борби в нападение, с което изравни най-добрият си резултат в кариерата за Ямболгаз по този показател. За софиянци силни изяви в последните минути от двубоя имаше К.Морбан ( 10 т., 4 б., 5 асист.). За нас силни заключителни минути направи Д.Хорозов реализирал 11 точки в последната част и С.Иванов.

MVP на мача бе Д.Фергюсън с ефект. +36, 37 т. 7/10 от “тройката и 13/18 72,2 %, 4 б., 3 ас., 1 чадър и 1 откр.топка. Най-полезен за Ямболгаз в мача бе Е.Стаменов с ефект. + 28.

В отборните показатели носителите на купата на България имат отличен % от стрелбата от игра 56,5 % 39/69. За домакините % е 42,4 25/59. За разлика от другите мачове между двата отбора през сезона, през които борбата под кошовете категорично бе спечелена от ЦСКА сега превъзходството е за нас 35-34. ЦСКА имат 15 грешки срещу 21 за ямболският отбор.Untitled Document